Αιχμές Λοβέρδου σε Αρβανιτόπουλο για τις απολύσεις

«Δεν θα κάνω εγώ ό,τι δεν έκαναν δυο υπουργοί 10 μήνες». Αυτό τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο MEGA αφήνοντας αιχμές σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για το θέμα των απολύσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Δεν μπορεί επειδή δύο υπουργεία δεν έχουν κάνει τίποτα δέκα μήνες, να φωνάζουν κάποιον απ´ έξω και να του λένε να κάνει απολύσεις» και πρόσθεσε πως ««δεν μπορεί ένας υπουργός, που διορίζεται στις 3 το μεσημέρι, στις 5 να υπογράφει απολύσεις και να χτυπάει στο ψαχνό».

«Κανένας δεν θα δεχόταν ανθρωποθυσίες αν δεν ξέρει καλά τι κάνει» είπε και ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει για το θέμα είναι «αντιφατική». Χαρακτήρισε δε «εκβιαστικές αυτές τις στάσεις» υπονοώντας τις πιέσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Δεν είχα υπόψη μου την ημερήσια διάταξη του υπουργείου, αλλά η γενικότερη κατεύθυνση ήταν ότι πάμε να γυρίσουμε σελίδα και πως ό,τι ήταν να γίνει, έγινε με τις απολύσεις» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος και επανέλαβε τις αιχμές για τον προκάτοχο του.

«Τα Πανεπιστήμια προσδιόρισαν τις ανάγκες τους για τους διοικητικούς υπαλλήλους. Εγώ ζήτησα να κάνω τη δική μου αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε περίπου 50 μέρες για όλη τη διαδικασία. Δεν είναι συντεχνιακό το θέμα, επειδή αυτό ακούστηκε από συναδέλφους μου. Είναι ζήτημα ορθολογικής διαχείρισης» είπε και προανήγγειλε την πρόσληψη ειδικού αξιολογητή από το υπουργείο Παιδείας, ο οποίος θα πληρωθεί με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Ενώ αναγνώρισε πως «και τα δύο υπουργεία στη σύγκρουσή τους έχουν δίκια».

Τόνισε πάντως ότι πολλοί υπάλληλοι θα περάσουν από τη διαθεσιμότητα στη μετάταξη και όχι στις απολύσεις και πως το υπουργείο αποδέχεται το οργανόγραμμα του πανεπιστημίου από το οποίο προκύπτουν οι ανάγκες για υπαλλήλους.

About kymaeditor

Check Also

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας – Περισυνελέγησαν 77 άτομα

Στην περισυλλογή και διάσωση 77 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *