Ακαρπη η συνάντηση Σαμαρά με τον πατέρα του Ρωμανού- «Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα»

Άκαρπη ήταν η συνάντηση του πατέρα του Νίκου Ρωμανού (παρά τις αντιρρήσεις του 21χρονου απεργού πείνας ) με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Το τετ α τετ, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της οικογένειας του κρατούμενου για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, δεν έβγαλε αποτέλεσμα αφού όπως είπε ο γονιός του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος «ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα». Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ήταν παρόντας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Επίσης από πλευράς ανθρώπινης εγώ μιλάω σαν πατέρας να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία και ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ξέρει που βρίσκεται το δίκιο. Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα. Θα το ξανασυζητήσουν για να βρουν λύση. Όπως περνάνε οι ώρες και οι μέρες αυξάνεται η πιθανότητα ενός θανάτου με ότι συνεπάγεται αυτό για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» τόνισε ο κ. Ρωμανός.

Τι είπε ο Χ. Αθανασίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ο πρωθυπουργός άκουσε τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού σαν γονιός. Του ζήτησε να στηρίξει ψυχολογικά το παιδί του, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας. Εγώ του εξήγησα το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και το οποίο είναι ένα απ’ τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη, ιδίως μετά την προσθήκη που κάναμε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Από εκεί και πέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνολικά η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει περαιτέρω».
Ο Γιώργος Ρωμανός εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου από την είσοδο της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ και όχι από την κεντρική είσοδο της Ηρώδου Αττικού.

About kymaeditor

Check Also

Ζάκυνθος: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας αγρότης 53 ετών, ο οποίος έκανε εργασίες σε κτήμα με ελιές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *