Αλλάζει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Αλλαγή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις προανήγγειλε ο Δημήτρης Μάρδας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Mega, είπε ότι σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί κάτι άλλο που θα διορθώνει τις δυσκαμψίες της.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως παρατηρήθηκε μικρή υστέρηση στα έσοδα στα ταμεία του κράτους, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε προεκλογική περίοδος. Συγκεκριμένα επισήμανε πως ο τακτικός προϋπολογισμός του 2014 έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης των 900 εκατομμυρίων.«Τα έσοδα στο συγκεκριμένο θέμα μπορώ να πω ότι κρατήθηκαν παρά το γεγονός ότι είχαμε Δεκέμβρη εκλογές και όπως ξέρετε σε περίοδο εκλογών ο κόσμος είναι κουμπωμένος», είπε.

Για το σκέλος των δαπανών τόνισε ότι πρέπει ο προϋπολογισμός να διαβαστεί γραμμή – γραμμή για να φανεί που υπάρχει σπατάλη, «που υπάρχουν χρήματα τα οποία λιμνάζουν».

«Πολλά μικρά ποσά, κάνουν ένα μεγάλο», σημείωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ωστόσο ότι θα γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με άλλα υπουργεία ώστε να πιαστούν και χρήματα από «πηγές που ποτέ δεν αγγίχτηκαν» αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και στο παρεμπόριο.

Για το Ενιαίο Μισθολόγιο επισήμανε ότι υπάρχουν 20 μισθολόγια και θα εξεταστεί το που υπάρχουν ανισορροπίες που αφορούν πολύ λίγο κόσμο και θα γίνει προσπάθεια για να εκλείψουν δυσκαμψίες που δημιουργούν περιβάλλον που δεν είναι καλό μεταξύ των υπαλλήλων.

About kymaeditor

Check Also

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε με καινοτομίες το Taxis – Άμεσα οι επιστροφές φόρου

Με σημαντικές καινοτομίες και απλοποιήσεις, οι πολίτες καλούνται από σήμερα να υποβάλουν τις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *