Αλλάζει όψη το λιμάνι του Πόρου

Σε ολική ανάπλαση του λιμανιού προχωρά ο δήμος Πόρου αφού το τελευταίο διάστημα είναι σημαντικές οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει όψη το λιμάνι. 

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας του τμήματος που κατέρρευσε το Νοέμβριο του 2012 και τις εργασίες βαφής που πραγματοποιήθηκαν ενόψει του Σαλονιού Θαλασσίου Τουρισμού, πριν από λίγες μέρες τοποθετήθηκαν 25 επισκευασμένα πίλαρς, με αποτέλεσμα σήμερα στο λιμάνι να υπάρχουν συνολικά 34 πίλαρς.

Για όλες τις ανωτέρω παρεμβάσεις, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Πόρου διέθεσε συνολικά 35.891€ (29.000€ για τα πίλαρς, 5.891€ για την αγορά των υλικών της αποκατάστασης και 1.000€ για την αγορά χρωμάτων), ενώ οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν δωρεάν από ντόπιους τεχνίτες και οι εργασίες βαφής από το προσωπικό του Δήμου. Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή επέλεξε τη διαδικασία αυτή, απορρίπτοντας Μελέτη της Περιφέρειας Αττικής, για έργα προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας κόστους 112.890€, καθώς και ότι, για πρώτη χρονιά, το Λιμενικό Ταμείο δεν χρησιμοποίησε εξωτερικό εργολάβο για τις εργασίες βαφής, εξοικονομώντας έτσι 5.000€.

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους τεχνίτες Σπύρο Ροή και Βλάση Κατριλιώτη που εργάστηκαν εθελοντικά για την περαίωση των εργασιών, αλλά και στα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. και τη δασκάλα τους Ελένη Παύλου που, με την εικαστική τους παρέμβαση, μεταμόρφωσαν τις πέτρες που είχαν τοποθετηθεί «προσωρινά» το 2012 σε ένα μοναδικό αξιοθέατο.

About kymaeditor

Check Also

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς του Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς της πόλης, μια μεγάλη ανάπλαση η οποία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *