Αλλάζουν τα πάντα στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Αρκετές θα είναι οι αλλαγές στα σχολεία από την χρονιά 2014-2015, σύμφωνα με το «χάρτη» του υπουργείου Παιδείας. Η έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθιερώνεται ο… θεσμός των χειμερινών διακοπών, μειώνονται οι περίπατοι και αυξάνουν οι εκδρομές.

 Όπως γράφει Το Βήμα, η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς έχει ήδη αποφασιστεί και άμεσα θα ανακοινωθεί. Πιο συγκεκριμένα, φέτος, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει μια εβδομάδα πιο νωρίς, στις 5 Σεπτεμβρίου και όχι στις 11 ή στις 12 του μήνα όπως όλα αυτά τα χρόνια. Στα δημοτικά, το σχολείο θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου όπως όλα αυτά τα χρόνια. Στα γυμνάσια και τα λύκεια, η σχολική χρονιά θα τελειώσει στις 31 Μαΐου (στις 21 για τους μαθητές της Γ Λυκείου) ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 27 του μήνα.

Αυτές είναι οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από το υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της επανασχεδίασης του σχολικού «χάρτη» και την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών που τα προηγούμενα χρόνια περιγράφονταν σε έξι διαφορετικά προεδρικά διατάγματα και επτά-οκτώ διαφορετικά νομοσχέδια.

Λιγότεροι περίπατοι, περισσότερες εκδρομές, έρχονται οι χειμερινές διακοπές

Δεν είναι μόνο η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς που αλλάζει φέτος.

Για πρώτη φορά μπαίνει στη ζωή των μαθητών ο… θεσμός των χειμερινών διακοπών, ένας από τους λόγους που έφερε την επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μια εβδομάδα στην έναρξη και το τέλος της. Εξαιτίας των εκλογών του Μαΐου, φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου – Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα από το υπουργείο Παιδείας

Οι μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές ή αλλιώς «λευκή εβδομάδα» θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και μείωση των περιπάτων. Παράλληλα σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση της σχολικής ύλης.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας, από τη νέα σχολική χρονιά θα μειωθούν στο ελάχιστο οι αποσπάσεις καθηγητών, ενώ θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου που εφαρμόστηκε ήδη στα πειραματικά σχολεία.

About kymaeditor

Check Also

Αθλητική δράση για προβολή του ναυταθλητισμού στα σχολεία

Την 10 και 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αθλητική δράση με σκοπό την προβολή …