“Αλλάξτε νοοτροπία”, η προτροπή Μώραλη

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη έδωσε το παρών ο Γιάννης Μώραλης. Ο δήμαρχος Πειραιά απευθυνόμενος στους δημότες της περιοχής τόνισε πως “στόχος του είναι να αλλάξει προς το καλύτερο τον Πειραιά” αλλά για να επιτευχθεί αυτό, όπως επεσήμανε, “χρειάζεται η συνεργασία με φορείς της πόλης”. Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία και έφερε ως παράδειγμα τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν καθημερινά με τα παράνομα παρκαρίσματα σε δρόμους του Πειραιά από ανεγκέφαλους οδηγούς που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών αλλά και τα σκουπίδια που πετούν ορισμένοι στους δρόμους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Μώραλη

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι τα εξής:

”Η νέα Δημοτική Αρχή έχει δώσει ένα ξεχωριστό στίγμα, δεν θα πω όμως ότι αλλάζει η πόλη τόσο εύκολα. Είναι δύσκολο, απαιτεί κόπο και χρόνο. Υπάρχει μια κοινή στόχευση με τους άλλους συνδυασμούς: θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη. Θεωρώ ότι αυτό περνάει σιγά – σιγά και στους δημότες.
Είναι ωστόσο πολύ νωρίς ακόμα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα σε ένα διάστημα 5 μηνών και ειδικά για μια νέα Δημοτική Αρχή που χρειάζεται ένα ικανό διάστημα να αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση: Τα προβλήματα, τα έργα, την οικονομική κατάσταση, τις κοινωνικές δομές”.
”Καλούμαστε να υλοποιήσουμε έργο μέσα στην κρίση”
”Είμαστε δυνατοί, με πάθος γι΄ αυτό που κάνουμε, με αισιοδοξία και με ένα βαθύ πιστεύω ότι θα πάμε την πόλη ένα βήμα μπροστά σε όλους τους τομείς. Η κρίση θα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη χώρα, ανεξάρτητα των όποιων πολιτικών εξελίξεων και τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα. Μέσα στην κρίση καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη και τους δημότες.
”Ο προϋπολογισμός θα εξυγιάνει το Δήμο Πειραιά”
”Ο προϋπολογισμός στοχεύει στην εξυγίανση του Δήμου. Δεν ικανοποιεί ούτε τις δικές μου προσδοκίες ούτε τις προσδοκίες των συνεργατών μου ούτε των Πειραιωτών. Είναι ένας προϋπολογισμός σε μια οικονομική κρίση. Όσα είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά αφορούν σε ένα πρόγραμμα πενταετίας. Παραμένω αισιόδοξος και δυνατός ότι θα πετύχουμε αυτά τα οποία θέλουμε”.

”Χρειάζεται διαφορετική νοοτροπία στον Πειραιά”

”Πέρα από την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ή άλλων φορέων της πόλης θα πρέπει οι δημότες να αποκτήσουν μια διαφορετική νοοτροπία. Δεν μπορεί να παρκάρουμε κλείνοντας θέσεις ΑμεΑ και μετά να λέμε ότι ο Δήμος δεν ελέγχει. Δεν μπορούμε να πετάμε τα σκουπίδια στο δρόμο και να λέμε ότι ο Δήμος δεν καθαρίζει. Είναι θέμα παιδείας και αγωγής που μας αφορά όλους. Δεν έχουμε τη δυνατότητα της παλιάς Δημοτικής Αστυνομίας. Οι ελεγκτικοί φορείς της πόλης έχουν τα δικά τους προβλήματα, με ελλείψεις προσωπικού και πάρα πολύ μεγάλες περιοχές να καλύψουν. Πέρα από τις προσπάθειες του Δήμου θα πρέπει και οι δημότες να αποκτήσουν μια διαφορετική νοοτροπία”.

”Να προστατεύσουν οι δημότες τα έργα και την πόλη”

”Είναι ανεπίτρεπτο να παρκάρουν οι δημότες πάνω στα πεζοδρόμια τα οποία φτιάχτηκαν πριν 4-5 μήνες και να είναι ήδη σπασμένα. Θα πρέπει όλοι να περάσουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, να σεβαστούμε τα νέα και τα παλιά έργα. Παιδικές χαρές έκανε και ο κ. Αγραπίδης και ο κ. Φασούλας και ο κ. Μιχαλολιάκος. Σε έξι μήνες είναι διαλυμένες. Θα πρέπει οι κοινότητες και οι δημότες να αποκτήσουν διαφορετικό και ενεργό ρόλο. Δεν μπορούμε στην πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση να έχουμε συμπεριφορές που θυμίζουν το 2005, τότε που νομίζαμε πως ζούμε σε ένα οικονομικό παράδεισο. Ζητάω από τους δημότες να προστατεύσουν οι ίδιοι την πόλη όπως και εκείνοι δικαιούνται να ζητούν από τον Δήμαρχο πολλά περισσότερα. Αν συνεργαστούμε όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Και του χρόνου, με υγεία και επιτυχίες για όλο τον Πειραιά”.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την έκθεση ζωγραφικής του κ. Μηνά Γαλαξειδιώτη με τίτλο “Το Δί-πορτο”, που φιλοξενείται στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η έκθεση συμβολίζει τον Πειραιά και τον τόπο καταγωγής του ζωγράφου το Γαλαξίδι.
Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Ιωάννης από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα -Χαρβαλάκου και κ. Γιάννης Μελάς.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού ”Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά” κ. Ηλίας Κατσαφάδος. Οι Σύμβουλοι της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ.κ Αθανάσιος Βασιλάκης, Βασίλης Φασιλής, Γιώργος Λέντζος, Χρήστος Μακρής, Σοφία Τριανταφυλλάκου-Συμεωνίδου, Χρήστος Μακρής, Ευάγγελος Γεωργούλης, Θεόδωρος Βρεττάκος και πλήθος κόσμου.

About kymaeditor

Check Also

“Γνωρίζοντας την Κάσο” από το σύλλογο Επαγγελματιών Κάσου

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων Ηρωικής Νήσου Κάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογος των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *