Αλλαγές έρχονται στο τρόπο φορολόγησης

Αλλαγές έρχονται στο τρόπο φορολόγησης αφού 20 νέοι κωδικοί θα κάνουν την εμφάνισή τους στις φορολογικές δηλώσεις, η υποβολή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

Ωστόσο, οι κωδικοί αυτοί  δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε, οι αλλαγές, να ενταχθούν στο έντυπο.

 Κάποιοι από τους νέους κωδικούς στο Ε1 είναι οι εξής:

Τόκοι καταθέσεων από το εξωτερικό

Μερίσματα από το εξωτερικό

Υπεραξίες από μεταβίβαση τίτλων

Εισοδήματα από δικαιώματα

Δαπάνες απόκτησης περιουσίας

Ουσιαστικά ακόμη δεν έχουν σχεδιαστεί πλήρως τα νέα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και έτσι όλη η διαδικασία πάει πίσω με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος φόβος για τη ροή των εσόδων, αλλά και ο σχεδιασμός για επιπλέον έσοδα ως τον Ιούνιο με βάση τις εξαγγελίες για μπόνους σε όσους υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική δήλωση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπολογίζεται ήδη από τώρα πως θα δοθεί παράταση της υποβολής των προθεσμιών τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για περισσότερους από 6 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ήδη νέο πονοκέφαλο στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που αναζητούν εναγωνίως έσοδα, αφού η όποια καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων μεταθέτει και το χρόνο είσπραξης των πρόσθετων φόρων, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις.

 

About kymaeditor

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *