Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια ανακοίνωσε ο αν υπουργός Μεταφορών.

Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Το Υπουργείο μελετά τη δυνατότητα εφαρμογής ζωνών στα εισιτήρια, π.χ. να συνυπολογίζεται στη τελική τιμή τους η απόσταση που διανύει ο επιβάτης, καθώς και η ώρα που τα χρησιμοποιεί (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ).

Ο αναπληρωτής υπουργός  δήλωσε  πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα ενδεχόμενη αύξηση στα εισιτήρια γιατί έχουν εκδοθεί εισιτήρια, έχουν πουληθεί σε πολίτες και σε ιδιώτες και για να εκδοθούν τα νέα εισιτήρια υπάρχουν διαδικασίες που χρειάζονται αρκετούς μήνες.

Σημείωσε πάντως πως «πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση στον τρόπο που τιμολογούνται τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες».

«Πρώτα θα καλύψουμε τους άνεργους ωστε να μπορούν να έχουν ελεύθερη διακίνηση, είναι νόμος που ήδη έχει ψηφιστεί και αυτή τη στιγμή τρέχουμε για την εφαρμογή του και στη συνέχεια θα δούμε ποιες ζώνες θα επιβαρυνθούν περισσότερο και ποιες θα επωφεληθούν», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σπίρτζης.

 

About kymaeditor

Check Also

Η μεγαλύτερη γιορτή των τελευταίων χρόνων από την ΑΝΕΚ LINES και την ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΕΝΩΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία, η ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ», …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *