Αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία ζητά ο Κάμερον

Αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία ζητά ο Ντέιβιντ Κάμερον, με αφορμή την πολύνεκρη συντριβή του αεροσκάφους της Malaysian Airlines.Ο Βρετανός πρωθυπουργός έγραψε άρθρο εφημερίδα New York Daily News και τονίζει πως η τραγωδία στην Ανατολική Ουκρανία πρέπει να αποδειχτεί καταλυτική ώστε να αλλάξει η προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία και να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Στο άρθρο του γράφει ότι η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει ένα κυρίαρχο κράτος, να παραβιάσει την εδαφική του ακεραιότητα και να εξοπλίσει και εκπαιδεύσει κακοποιούς παραστρατιωτικούς επισημαίνοντας ότι η διεθνής κοινότητα πλήρωσε το τίμημα.

Ο Κάμερον ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ύστερα από την κατάρριψη του μαλαισιανού Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία ζητώντας από την ΕΕ να απαγορεύσει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Μόσχα.

Η 28μελής Ε.Ε. δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία να υιοθετήσει σκληρότερη στάση απέναντι στη Μόσχα, αλλά ορισμένες χώρες μέλη της φοβούνται πιθανά αντίποινα από τη Μόσχα -τον μεγαλύτερο ενεργειακό προμηθευτή της ΕΕ- όπως σχολιάζει το Ρόιτερς.

“Ένα οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία θα έχει κάποιες επιπτώσεις και στις δικές μας οικονομίες. Αλλά η μοναδική γλώσσα που μπορεί να καταλάβει η Ρωσία είναι τα αυστηρά οικονομικά μέτρα”, έγραψε ο Κάμερον.

Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. συμφώνησαν την Πέμπτη να προσθέσουν 15 πρόσωπα και 18 εταιρείες ή οργανισμούς στη λίστα της ΕΕ με τις κυρώσεις με το αιτιολογικό ότι υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

“Ήρθε η στιγμή να κάνουμε αισθητή την εξουσία, την επιρροή μας και τα μέσα (που διαθέτουμε). Μαζί με την Αμερική, η Ευρώπη πρέπει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εναντιωθεί στη Ρωσία και να δώσει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία προτού χαθούν και άλλες αθώες ζωές”, καταλήγει ο Κάμερον.

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Και μέσω προξενικών αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων προξενικών αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *