
Μέχρι τώρα, η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της διατροφικής αλλεργίας στα φιστίκια ήταν η πλήρης αποχή από την κατανάλωση του ξηρού καρπού και κάθε άλλου προϊόντος που τον περιέχει. Γάλλοι ερευνητές ευελπιστούν όμως ότι η αλλεργία στα φιστίκια θα αποτελεί σε λίγα χρόνια παρελθόν. Ο Δρ Pierre-Henri Benhamou της εταιρίας βιοτεχολογικών προϊόντων DBV Technologies και οι συνεργάτες του σχεδίασαν το επίθεμα Viaskin Peanut ώστε να εξαλειφθεί σταδιακά η αλλεργία. Το επίθεμα απελευθερώνει μικρές ποσότητες της πρωτεΐνης του φιστικιού στο δέρμα. Το ανοσοποιητικό σύστημα φυσιολογικά απορρίπτει την πρωτεΐνη όταν αυτή λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις, όμως αν η δόση είναι μικρή […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα