«Ανάδειξη του Πειραιά σε εμπορική πύλη Ανατολής και Δύσης»

Στο Πειραϊκό Σύνδεσμο πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη πόλη του μεγάλου λιμανιού ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με τη στήριξη της Ν.Δ. ανέπτυξε την πρωτεύουσα θέση του Πειραιά στο σχεδιασμό του για ανάδειξη της Αττικής σε κέντρο διεθνών εμπορευματικών ροών.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, που κατέρχεται στις εκλογές με τον συνδυασμό «180 μοίρες και η Αττική αλλάζει πρόσωπο», ο Πειραιάς διαθέτει ένα σαφές γεωπολιτικό πλεονέκτημα, που του επιτρέπει να αναδειχθεί σε εμπορική πύλη Ανατολής και Δύσης, στη σημαντικότερη ίσως ευρωπαϊκή μητρόπολη όλης της Ανατολικής Μεσογείου. Και στη συνέχεια, η ίδια η Ελλάδα -όπως είπε- μπορεί στο πλαίσιο ενός νέου γεωπολιτικού ρόλου να αναδειχθεί σε κέντρο διεθνών εμπορευματικών ροών.

Η σύνδεση του Πειραιά με όλα τα μεγάλα δίκτυα δι-ευρωπαϊκών μεταφορών μπορεί να επιτευχθεί με κοινοτικούς πόρους, πηγή χρηματοδότησης την οποία ο κ. Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον ως Περιφερειάρχης και βαθύς γνώστης της ευρωπαϊκής πολιτικής και γραφειοκρατίας.

 «Χρειάζεται συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός»

Όπως μάλιστα τόνισε, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα όχι για έργα βιτρίνας αλλά για ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και για δημιουργία θέσεων εργασίας. Διότι η ανεργία, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με μεμονωμένες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Αυτές δεν δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας. Χρειάζεται να υπάρξει ένας συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός. Χρειάζεται να δούμε την Αττική ως σύνολο με στρατηγικές προτεραιότητες, είπε.

Αξιοποίηση κάθε ευρώ χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς»

Αναφερόμενος στα κοινοτικά κονδύλια καθαυτά, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι πρέπει να ξεπερασθεί η παλιά κυρίαρχη λογική, σύμφωνα με την οποία «δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ».

Η αντίληψη ότι «κάπου πρέπει να βάλουμε τα λεφτά» δεν είναι αναπτυξιακή, υποστήριξε και πρόσθεσε ότι τη νέα θεώρηση συνιστά «η αξιοποίηση κάθε ευρώ χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς». Η αξιοποίηση είναι δυνατή μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό επενδύσεων που θα ευνοούν όλους.

Σε αυτό το σχεδιασμό, όπως τον έχει συγκροτήσει ο κ. Κουμουτσάκος, η Ανατολική Αττική αναδεικνύεται σε κέντρο για ποιοτική πρωτογενή παραγωγή, η Νότια Αττική και τα Νησιά αναπτύσσονται τουριστικά, ο Πειραιάς και η γειτονική Δυτική Αττική εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός διεθνούς λιμανιού με την ανάπτυξη logistics στη Δυτική Αττική, το Κέντρο αναπτύσσεται σε μαγνήτη Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.

Τα δύο μέτωπα

Όμως «τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτόν τον αγώνα», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και αναφέρθηκε -σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς του αντιπάλους- σε δυο μέτωπα.

Το ένα αποτελεί η νυν ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής που συνιστά -όπως είπε- ένα ισχυρό κατεστημένο με βαθιές πελατειακές σχέσεις και το άλλο μέτωπο -είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει- αποτελεί ο κομματικός οπορτουνισμός που θέλει να εκμεταλλευθεί τις εκλογές για να προκαλέσει πρόβλημα στη σταθερότητα της χώρας και στη νομιμοποίηση της κυβέρνησης, διότι έξοδος της χώρας από την κρίση σημαίνει έξοδο του συγκεκριμένου κόμματος από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Οι παρόντες

Στην άλλη πλευρά, είπε, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, μια παράταξη του δίνει αγώνες, όπου το εγώ υποχωρεί και το εμείς κερδίζει. Παρόντες κατά την ομιλία του κ. Κουμουτσάκου ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, οι βουλευτές Τάσος Νεράντζης και Κώστας Κατσαφάδος.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *