Ανάπλαση οικοδομικών τετραγώνων στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη .

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανάπλαση εσωτερικών χώρων κοινής χρήσης στα Ο.Τ. κατοικίας μεταξύ των οδών Κύπρου – Ηλιουπόλεως – Αμυραδάκη – Αμερικανίδων Κυριών» υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης. Το έργο, προϋπολογισμού 272.800 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης στον προσφυγικό συνοικισμό Ν. Κοκκινιά, στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη βέλτιστη αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου από τους μαθητές των γειτονικών σχολείων. Το έργο αναμένεται να συμβάλλει στη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης καθώς στην περιοχή βρίσκεται το μνημείο «Μάντρα της Κοκκινιάς», χώρος που λόγω της ιστορικότητάς του δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Η περιοχή παρέμβασης ορίζεται από πέντε οικοδομικά τετράγωνα μεταξύ των οδών Κύπρου – Ηλιουπόλεως – Αμυραδάκη και Αμερικανίδων Κυριών, αποτελώντας ουσιαστικά τους κοινόχρηστους χώρους μεταξύ των κατοικιών των οικοδομικών τετραγώνων.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης η αρχιτεκτονική λύση προτείνει τον διαχωρισμό του χώρου σε τρεις ζώνες (ιδιωτική – δημόσια – ενδιάμεση), η κάθε μια από τις οποίες θα δέχεται συγκεκριμένες λειτουργίες, χωρίς όμως να διαχωρίζονται. Μεταξύ άλλων, θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις που εξειδικεύονται ανά ζώνη, στις οποίες περιλαμβάνονται εργασίες διάστρωσης, διαμορφώσεις δαπέδου με κυβόλιθους, τοποθέτηση παρτεριών με ενσωματωμένα καθιστικά, εργασίες πρασίνου, τοποθέτηση φωτιστικών και διαμορφώσεις για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από τον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *