Ανάπλαση 660 στρεμμάτων της πρώην λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας- Κερατσινίου

Επιτροπή συνέστησαν η Π.Ε. Πειραιά και ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την ανάπλαση των λιπασμάτων  και τα αποτελέσματά θα βγουν σε  30 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, μεικτή επιτροπή για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπλασης της πρώην λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας- Κερατσινίου δημιούργησαν, με κοινή απόφασή τους, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Έργο της επιτροπής θα είναι η καταγραφή των επιπτώσεων από την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η διερεύνηση όλων των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν για την ανάπλαση του χώρου και την ανατροπή των σχεδίων επαναβιομηχανοποίησης της περιοχής.

Η επιτροπή, στην οποία μετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος και εξειδικευμένα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του δήμου, θα έχει ολοκληρώσει το έργο της το αργότερο μέσα σε 30 ημέρες.

Δηλώσεις Γ. Γαβρίλη

«Όπως έχουμε πει, κατ’ επανάληψη, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, όπως τροποποιήθηκε, σε συνδυασμό με το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, όπως έφτασε στη Βουλή, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν τα 660 στρέμματα της λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας- Κερατσινίου “χαβούζα” αποβλήτων ή και να “φυτευτούν” βιομηχανικές χρήσεις, καταστροφικές για το περιβάλλον και δημιουργίας μερικών δεκάδων θέσεων εργασίας» δήλωσε ο κ. Γαβρίλης, τονίζοντας ότι «αυτά τα σχέδια δεν θα γίνουν αποδεκτά».

«Θα εντοπιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να ανατραπούν» πρόσθεσε, ενώ, παράλληλα, σημείωσε ότι «θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις για μία βιώσιμη ανάπλαση του χώρου, που θα εξασφαλίζει πρόσβαση των πόλεων στη θάλασσα, περιβαλλοντική αναβάθμιση και τις βάσεις ουσιαστικής ανάπτυξης».

About kymaeditor

Check Also

Θανάσιμος τραυματισμός άνδρα μετά από πτώση σε γκρεμό στο Πόρτο Ράφτη

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε άνδρας από γκρεμό, πλησίον της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο Πόρτο Ράφτη Αττικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *