Ανάπτυξη 1% στην Ελλάδα προβλέπουν οι Financial Times

Θετικά μαντάτα για την ελληνική οικονομία φέρνουν οι «Financial Times» αφού σε δημοσίευμα τους κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1%, σχεδόν διπλάσια από τις προβλέψεις της τρόικας,  στην χώρα μας το 2014. Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας.

 Ειδικότερα, σε άρθρο τους για την ελληνική οικονομία οι Financial Times αναφέρουν πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μπορούσε να αγγίξει φέτος ακόμη και το 1%, αντί για το 0,6% που προβλέπει η τρόικα.

Το αισιόδοξο σενάριο του δημοσιεύματος ”πατάει” σε δηλώσεις αξιωματούχου στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον οποίο ”κατά την εκτίμησή μας, σε τριμηνιαία βάση (δεύτερο τρίμηνο του 2014), η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,5%”.

Με βάση αυτή τη δήλωση οι Financial Times αναφέρουν πως εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας, τότε το ελληνικό ΑΕΠ θα μπορούσε να αναπτυχθεί φέτος κατά 1%, ενώ η Τρόικα προβλέπει 0,6%.

Αιτία της ευχάριστης έκπληξης, πάντα κατά το δημοσίευμα, ήταν κυρίως τα τουριστικά έσοδα αυτής της σεζόν που βρέθηκαν σε νέο ρεκόρ.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *