Ανένδοτος ο Μώραλης: “Οχι” στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Επανέλαβε την θέση του κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ο Γιάννης Μώραλης, κατά την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Ο δήμαρχος Πειραιά τάχθηκε εκ νέου υπέρ της δημιουργίας ενός δημοτικού λιμενικού ταμείου στα όρια του δήμου Πειραιά, στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στα σχέδιά της.

Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι ήδη έχει συζητήσει το θέμα αυτό με τον εμπορικό σύλλογο αλλά θα ενημερώσει και τους φορείς της πόλης, ενώ την Τρίτη ή Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη για το θέμα του λιμενικού ταμείου, για αν αυτό θα είναι κερδοφόρο και αποδοτικό.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο δήμος Πειραιά θα συμπαρασταθεί παράλληλα στην εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 2 Δεκεμβρίου, για ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

Κινητοποίηση των εργαζομένων στα λιμάνια

Στο μεταξύ, πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), την Πέμπτη 06/11/2014 ημέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό.

Επίσης, το Σάββατο 8/11/2014, θα πραγματοποιηθεί στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10) εκδήλωση με θέμα «Η νομική εκδοχή εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ και άλλες νομικές πτυχές», όπου θα συμμετέχουν, ως εισηγητές, καθηγητές πανεπιστημίων και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

About kymaeditor

Check Also

Ύδρα: Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα

Για την Ύδρα:  Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα για το νησί., …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *