Ανέντιμη η στάση Αρβανιτόπουλου

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη στηρίζει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο υπουργός Παιδείας και  οι συνεργάτες του, έχει προσεγγίσει με δικούς του ανθρώπους τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη και τον εκλεκτό του,  γεγονός που έχει προκαλέσει οργή στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης από την οποία προέρχεται. Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες αγώνα δρόμου για… χάρη του Γιάννη Μώραλη και συνομιλεί με στελέχη στο μεγάλο λιμάνι προκειμένου να «μαυρίσουν» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και να ρίξουν «μονοκούκι» στον Γιάννη Μώραλη.   

Πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν για το τι ανάγκασε τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να στρέψει τα βλέμματα του προς… Μαρινάκη μεριά. Ίσως το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν, για να επανεκλεγεί βουλευτής, σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές και βλέπει στο πρόσωπο του Μώραλη και της ολυμπιακής οικογένειας  το «σωσίβιο» που αναζητά για να τον γλιτώσει από το πάτο και να τον κρατήσει στον αφρό της πολιτικής (με νέα επανεκλογή του, ελέω της βοήθειας των ερυθρόλευκων ψήφων)

Στη Νέα Δημοκρατία «βράζουν» για τη στάση που κρατά ο υπουργός Παιδείας και η ενόχληση του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έντονη. Κύκλοι  του πρωθυπουργού θεωρούν  ότι η στάση του κ. Αρβανιτόπουλου δεν είναι έντιμη και χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά του απαράδεκτη.  Κάνουν λόγο για αχαριστία από την πλευρά του, καθώς ο πρωθυπουργός του εμπιστεύθηκε ένα νευραλγικό υπουργείο και εκείνος δεν σεβάστηκε την εμπιστοσύνη αυτή.

Στη μέχρι τώρα απογοητευτική θητεία του στο υπουργείο Παιδείας, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει διαλύσει τα ΑΕΙ, τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς έχουν τεράστια προβλήματα, τελειώνει ο χρόνος και ακόμη δεν έχουν επιλυθεί βασικά θέματα που επηρεάζουν άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …