Αναβάθμιση των υποδομών στα λιμάνια ζητά η Ένωση Εμποροπλοιάρχων.

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού αποτυπώνει τα προβλήματα που έχουν τα Λιμάνια της χώρας με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι.Σε ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ σημειώνει ότι «παρά τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις των Πλοιάρχων, χειριστών των λιμανιών ,οι οποίες είναι αποτυπωμένες στις εκθέσεις μας για τα διάφορα ελληνικά λιμάνια και τις βελτιωτικές μικρές και μεγάλες κινήσεις που έχουν γίνει, παρατηρούμε, με έκπληξη και λύπη, πως η Πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί και όπως συνηθίζει, δεν τις λαμβάνει υπ’όψη».

Η ΠΕΝΕΝ εγκαλεί την Πολιτεία ότι «το αποτέλεσμα της παροιμιώδους αδιαφορίας αυτής, το βλέπουμε στα διάφορα λιμάνια, όπου έγιναν κάποιες βελτιώσεις, αλλά δυστυχώς παρέμειναν μέχρι εκεί. Έχουμε λιμάνια που χαρακτηρίζονται από δύσκολα έως επικίνδυνα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Τα οποία κατασκευάστηκαν έτσι, παρά τις υποδείξεις της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Ε.Ν. (πάσης τάξεως), ακολουθώντας τις «επιστημονικές» μελέτες κάποιων τεχνοκρατών, που στο τέλος τα κατασκευαστικά λάθη, τα καταστούν απρόσιτα. Αλλά, ίσως, εξυπηρετείται έτσι ο μικρόκοσμος και τα μικροσυμφέροντα κάποιων».

Η ΠΕΠΕΝ σημειώνει επιπλέον πως παρά τις διαβεβαιώσεις του προηγούμενου υπουργού Ναυτιλίας, πως σε αυτού του είδους επιτροπές θα συμμετέχει Πλοίαρχος Ε.Ν., «βλέπουμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Η μάλλον, συμβαίνει το αντίθετο..Δυστυχώς οι κύριοι τεχνοκράτες, αναλαμβάνουν την ευθύνη (για άλλη μια φορά) λαμβάνοντας υπ’ όψη διάφορες γνώμες, προκειμένου να συνεχίσουν τα διαχρονικά τους λάθη».

Την ανακοίνωση της η ΠΕΠΕΝ κλείνει με την ευχή «να μην βγουν αληθινές οι προβλέψεις μας. Αλλά, μάλλον οι δυσλειτουργίες και τα ατυχήματα που τυχόν θα συμβούν λόγω της αστοχίας τους, θα επαληθεύσουν για άλλη μια φορά, πως οι τεχνοκράτες είναι καλοί για ασκήσεις επί χάρτου και όχι για πραγματικές συνθήκες όπου η εμπειρία και οι γνώσεις των αξιόλογων συναδέλφων Πλοιάρχων που ταξιδεύουν σ’αυτά τα λιμάνια (με όλες τις καιρικές συνθήκες) όλες τις εποχές του χρόνου, είναι αδιαμφισβήτητες και απαραίτητες».

About kymaeditor

Check Also

Έκτακτη προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ”στο Λαύριο για αποβίβαση ασθενούς

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την έκτακτη προσέγγιση στο λιμάνι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *