«Αναγκαία η επιστροφή των εφοπλιστών στο Πειραιά»

Οι επιθέσεις προς το πρόσωπο του Βασίλη Μιχαλολιάκου από τον Γιάννη Μωράλη συνεχίζονται. Ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο Mega και κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο ότι «έκανε ελάχιστα στο Πειραιά» ενώ εξέφρασε την άποψη πως «ο  Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται με τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια, όπως το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα και η Βαρκελώνη».  Μεταξύ άλλων, ο κ. Μώραλης τόνισε την ανάγκη επιστροφής των εφοπλιστών στον Πειραιά και δεσμεύτηκε να διεκδικήσει πόρους από κοινοτικά προγράμματα χωρίς να ζητήσει χρήματα από την κεντρική εξουσία.

Τάχθηκε κατά της μεταφοράς του Δικαστικού Μεγάρου έξω από το κέντρο της πόλης. «Είναι πολύ σημαντικό για τον Πειραιά να διατηρήσει τα δικαστήρια στην πόλη. Θα είναι μεγάλη ήττα για τον Πειραιά αν φύγουν τα δικαστήρια». Τέλος, ξεκαθάρισε πως ηγείται ενός πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου και τοποθέτησε την ιδεολογική του ταυτότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς

«Να μην είναι η δημοτική αρχή κομματική»

«Το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε να μην είναι η δημοτική αρχή κομματική. Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ένας άνθρωπος που κατεξοχήν έχει ανδρωθεί και έχει μεγαλώσει μέσα στο κόμμα. Είναι επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Έχει ένα κομματικό χρίσμα. Αυτό κατά την άποψή μας δημιουργεί αγκυλώσεις. Εμείς δεν είμαστε υπέρ αυτού», σημείωσε αρχικά  ο κ. Μώραλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κάνοντας μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης Μιχαλολιάκου τόνισε: «Ο κ. Μιχαλολιάκος παρέλαβε έναν Πειραιά, η αλήθεια είναι, υπό το μηδέν με πολύ μεγάλα προβλήματα. Κάνοντας κατά την άποψή μου ορισμένα αυτονόητα πράγματα που είναι υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής θέλει να εμφανίσει ότι είχε μία επιτυχημένη δημαρχία. Βάζει δηλαδή τον πήχη πολύ χαμηλά στις απαιτήσεις, αυτό για μένα υποτιμά τις δυνατότητες του Πειραιά και των πολιτών του. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τον πήχη πολύ υψηλότερα, να δώσουμε ένα όραμα στον κόσμο να καλέσουμε τον κόσμο να προσέλθει στις εκλογές -ειδικά τη νεολαία- γιατί νομίζω πρέπει οι πολίτες να έχουν όραμα.

Και πρόσθεσε: «Ορισμένα πράγματα μπορεί να έγιναν στον Πειραιά, αλλά είναι τα ελάχιστα, είναι το μίνιμουμ που μπορεί να κάνει μία δημοτική αρχή. Δεν μπορεί να εμφανίζεται πετυχημένη. Δεν μπορεί να συγκρίνουμε τον Πειραιά με οποιαδήποτε κωμόπολη της περιφέρειας – την οποία δεν υποτιμώ- αλλά ο Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται με πολύ μεγάλες πόλεις της Ευρώπης-λιμάνια. Είτε αυτό είναι το Ρότερνταμ, είτε είναι η Αμβέρσα, είτε είναι η Βαρκελώνη. Οι απαιτήσεις του Πειραιά είναι πάρα πολύ μεγάλες, δεν είναι μόνο να καθαρίσουμε το κέντρο της Πόλης».

«Εκτιμά ο πειραϊκός λαός τους εφοπλιστές»

«Το πρόβλημά μας είναι ότι έφυγαν οι εφοπλιστές από τον Πειραιά», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής» επισημαίνοντας την εκτίμηση που τρέφει ο πειραϊκός λαός για τον εφοπλιστικό κόσμο.

Στην ερώτηση ποια στάση θα κρατήσει στην περίπτωση που ο συνδυασμός του δεν μπει στο δεύτερο γύρο ο κ. Μώραλης απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν θα κατέβαινε αυτή η ομάδα ανθρώπων της οποίας ηγούμαι αν δεν πίστευε ότι θα κερδίσει. Άρα το ερώτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας αφορά. Δεν είμαστε ένας συνδυασμός ο οποίος πιστεύουμε ότι θα βγει τρίτος προφανέστατα. Δεν θα κατεβαίναμε αλλιώς. Το σύνθημά μας είναι «Πειραιάς Νικητής».

Ακόμη σημείωσε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ένας επιχειρηματίας με πολιτικό στίγμα, ο οποίος θα συμμετέχει κανονικά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως ηγείται ενός πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου και τοποθέτησε την ιδεολογική του ταυτότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *