«Αναγκαία η συγκρότηση ενός νέου πόλου απέναντι σε όλο το λαϊκιστικό σύστημα»

Αναγκαίο θεωρεί έναν νέο πόλο απέναντι στο λαϊκιστικό σύστημα, ως μοχλού ανάταξης της χώρας, ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυρακής, τόνισε ακόμα πως « Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να εξέλθει στις αγορές».

Εκτιμά ότι ο πόλος αυτός δεν μπορεί να προκύψει από τις σημερινές πολιτικές δυνάμεις και πολύ περισσότερο από την Κεντροαριστερά, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι όρος τεχνικός και απολίτικος.

Στο πλαίσιο αυτό, προκρίνει τη δημιουργία ενός δημοκρατικού μετώπου το οποίο θα συναπαρτίζεται από τις απαράδεκτα αργούσες και σχολάζουσες σήμερα πρωτοπόρες κοινωνικές δυνάμεις του ρεαλισμού και του ορθολογισμού που υπάρχουν στην επικράτεια.

Ο ίδιος τονίζει ότι φιλοδοξεί να έχει κάποιον οργανικό ρόλο, ωστόσο επισημαίνει πως θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του.

«Σύγκρουση λαϊκίστικής Δεξιάς με τον αριστερό ιδεοληπτικό λαϊκισμό»

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι πως η χώρα μπήκε σε περίοδο αδιεξόδου και εξαπολύοντας επίθεση στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστεί η λαϊκίστική Δεξιά με τον αριστερό ιδεοληπτικό λαϊκισμό.

«Οι δύο γνωστοί μας κομματικοί πόλοι που θα συγκρουστούν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν θα μπορούν να δώσουν βιώσιμη κυβέρνηση, γιατί είναι στην ουσία ένας πόλος με τις ίδιες αντιλήψεις για το μέλλον της χώρας. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος”, τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Οι πολιτικές αυτές που προτείνουν οι λαϊκιστές δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα φρικαλέο πολιτικό εμπόριο πάνω στα θύματα της χρεοκοπίας, στην οποία μας οδήγησαν και οι δυνάμεις που σήμερα μας παρουσιάζονται αθώοι, ζηλωτές του λαού και λυτρωτές του” επισημαίνει.

«Πολιτικό σκάνδαλο η απομάκρυνση Τσαυτάρη»

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί τον ανασχηματισμό επιστροφή σε ένα καθεστώς «χαμηλής πολιτικής διαχείρισης», ενώ χαρακτηρίζει «πολιτικό σκάνδαλο» την απομάκρυνση του κ. Αθ. Τσαυτάρη. Εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να εξέλθει στις αγορές «παρά μόνο τεχνητά», προειδοποιώντας ότι αν η σημερινή κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση πέσουν ξανά στην παγίδα του δανεισμού, τότε «θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα καταστροφική περιπέτεια».

About kymaeditor

Check Also

Γοργοπόταμος: 80 χρόνια από τότε που άλλαξε η ιστορία

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στη γέφυρα του Γοργοπόταμου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *