Αναιρεί τη δήλωση περί πτώχευσης του δήμου Μαραθώνα ο Ψινάκης-“Θα κάνω τα πάντα για να πληρωθούν οι υπάλληλοι”

Αρνείται τα περί πτώχευσης στο δήμο Μαραθώνα ο Ηλίας Ψινάκης.  Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, απέδωσε τα λεγόμενά του (την Τετάρτη) σε διαστρέβλωση και ανέφερε πως θα δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα και  υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για μην μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι. Παράλληλα  τόνισε πως ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος κατά τη  συνάντηση, του έδωσε λύση.

«Αν κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι εγώ θα κηρύξω σε πτώχευση το δήμο, και αυτό αναπαράχθηκε παντού, αυτό είναι δικό τους θέμα», δήλωσε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Μαραθώνα ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης.

Συνάντηση με Α. Ντινόπουλο

«Κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης  στο υπουργείο, μετά τη δημόσια ¨κήρυξη¨του δήμου σε πτώχευση.

Το υπ. Εσωτερικών ενέκρινε για τον δήμο Μαραθώνα προκαταβολή από τους τακτικούς πόρους, ύψους 400.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.

Παραίτηση Ψινάκη ζητά ο πρώην δήμαρχος Ιορδάνης Λοϊζος

Νωρίτερα, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουϊζος ζήτησε από τον Ηλία Ψινάκη, μετά τις καταγγελίες του τελευταίου για τα οικονομικά του δήμου, «να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή («Ε») ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα είπε: «Ο κ. Ψινάκης και ο κάθε κύριος Ψινάκης έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι έλεγχο θέλει. Δεν μπορεί όμως να παίζει το ριάλιτι σόου του εισαγγελέα. Ασφαλώς έχει ένα καθήκον και μία υποχρέωση. Να ασκήσει τα καθήκοντα του δημάρχου».

Θυμίζουμε πως ο δήμαρχος Μαραθώνα κατήγγειλε ευθέως την προηγούμενη δημοτική αρχή για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, παρά τις δεσμεύσεις ότι στο ταμείο υπήρχαν 2 εκ. ευρώ. Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, ο Δήμος Μαραθώνα είχε στο ταμείο του 1,81 εκ. ευρώ, εκ των οποίων είναι διαθέσιμα μόλις 370.000 ευρώ, καθώς το υπόλοιπο ποσό έχει κατασχεθεί.

About kymaeditor

Check Also

Ύδρα: Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα

Για την Ύδρα:  Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα για το νησί., …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *