Ανακοίνωση για προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα από τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με απόφαση του Θοδωρή Δρίτσα θα κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί  για την κατάταξη 110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
Επιπλέον το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ερώτηση  προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με τη δυνατότητα πρόσληψης 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού Δοκίμων Σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψήφιους τους.
Από το Υπουργείο ανακοινώθηκε και τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή 49 συνολικά Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και η άμεση επαναφορά με νέους όρους με δικαίωμα συμμετοχής όσων έχουν γεννηθεί από 1-1-1988 και μετά.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Δρίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις για δίκαιους διαγωνισμούς  και απώτερο  στόχο την διαμόρφωση των προϋποθέσεων ίδρυσης Ακαδημίας Λ. Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και εισαγωγής σε αυτήν μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως αρμόζει στο Σώμα  .

 

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Τροποποίηση στο ωράριο των ΚΕΠ σήμερα

Ο δήμος Πειραιά ενημερώνει ότι σήμερα  Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ημέρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *