Ανακοίνωση εργαζομένων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας για το προωθούμενο κλείσιμο από τον Λοβέρδο

Aνακοίνωση για την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να κλείσει το ΙΕΚ Ξυνή Αθήνας (και άλλων 19 εκπαιδευτηρίων) για οφειλές προς το Δημόσιο  εξέδωσαν οι εργαζόμενοι  του ΙΕΚ Ξυνή.

 

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ”

Τα τελευταία 5 χρόνια, παραμονές εγγραϕών και μετεγγραϕών στα ΙΕΚ, ο γνωστος δημοσιογράϕος, κουμπάρος και διοικητικό στέλεχος, ιδιοκτήτη γνωστού ΙΕΚ, αξιοποιώντας το βήμα  μίας δημόσιας ραδιοϕωνικής συχνότητας, εξαπολύει ανεπίτρεπτες φραστικές επιθέσεις σε βάρος του ΙΕΚ μας, χρησιμοποιώντας όπως γνωρίζουμε και απόρρητα έγγραϕα δικογραϕίας, που βρίσκονται σε αρχικό δικονομικό στάδιο και δεν έχει επιβεβαιωθεί δικαστικά η τέλεση αδικημάτων, καταπατώντας βασικές αρχές του κράτους δικαίου και το τεκμήριο αθωότητας.
Είναι προϕανές ότι αυτή η εποχιακή εμμονή του δημοσιογράφου κάθε περίοδο εγγραφών δεν εξυπηρετεί το έννομο αγαθό της ενημέρωσης των πολιτών, αλλά στοχεύει στην απαξίωση του ΙΕΚ μας, πριν θεσμικά μιλήσει η μόνη αρμόδια αρχή, που είναι η Δικαιοσύνη.
Ο γνωστός δημοσιογραφος έχει την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα  συμϕέροντα του κουμπάρου του και ότι η Ελλάδα είναι ασύντακτη χώρα, όπου οι κραυγές του θα υποκαταστήσουν τα θεσμικά όργανα.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας τα τελευταία χρόνια κάθε περίοδο εγγραφών είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε υπό ψυχολογική πίεση, ότι θα μείνουμε εκτός εργασίας, ακούγοντας ψευδέστατες επιθέσεις για το χώρο που εργαζόμαστε και ο οποίος ενδιαφέρεται για όλους μας και χωρίς μισθολογικές μειώσεις παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Είμαστε γνώστες και μάρτυρες ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ανίερες ενέργειες και διαμαρτυρόμαστε που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτές τις οργανωμένες επιθέσεις στο χώρο που με αγάπη και αυταπάρνηση υπηρετούμε χιλιάδες νέα παιδιά.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας ζητούμε να μας αφήσουν ανεπηρέαστους να δουλέψουμε για τα παιδιά και απαιτούμε από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις να μην επηρεάζονται από τις πιέσεις δημοσιογραφικών κύκλων με συμφέροντα.

Και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να μας πετάξουν στο δρόμο οι ενέργειες αυτών των κύκλων, γιατί και οικογένειες έχουμε και ανθρώπινη υπόσταση έχουμε, μαζί και με δυνατή φωνή.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο Υπουργείο Παιδείας, που κάθε φορά ξεπερνά τις πιέσεις, διότι μπορεί να διακρίνει το σωστό!

Είναι βέβαιο ότι στην Ελλάδα είμαστε όλοι ίσοι έναντι του νόμου, και εμείς οι απλοί εργαζόμενοι και οι δάσκαλοι και οι διάσημοι δημοσιογράϕοι!

Η  ανακοίνωσή μας αυτή είναι απόρροια της άδικης επίθεσης που δεχθήκαμε ως εκπαιδευτικός χώρος ραδιοϕωνικά.

Οι Εργαζόμενοι του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ”

About kymaeditor

Check Also

Εγκαίνια για τον πρώτο και μοναδικό παιδικό σταθμό στο Καστελλόριζο παρουσία της Δ. Μιχαηλίδου

Εγκαινιάσθηκε σήμερα ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός στο Καστελλόριζο, ο οποίος θα φιλοξενήσει 15 παιδιά. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *