Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ για την παράνομη είσοδο μεταναστών στον Ν. Δωδεκανήσων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για το πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών και στον Ν. Δωδεκανήσων.

Η ανακοίνωση

«Η Ομοσπονδία μας το τελευταίο τριήμερο δια του προέδρου της, μετείχε στην πρωτοβουλία των ενώσεων του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ Ν. Δωδεκανήσων για την ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος της παράνομης εισόδου μεταναστών και στον Ν. Δωδεκανήσων.

Οι εκδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν την Πέμπτη 03/07/14 με ένστολη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Σύμης, συγκέντρωση συναδέλφων σε Σύμη και Ρόδο για ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος αλλά και για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που μας απασχολούν και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 05/07/14 με ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο με πρωτοβουλία των ενώσεων μας και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, βουλευτών, εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, Επιμελητηρίων, Δικαστικών, Λιμενικών και Αστυνομικών αρχών καθώς και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων όλων των εργαζομένων.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλουμε να ενεργοποιήσουμε τα αντανακλαστικά της πολιτείας, της κυβέρνησης, των πολιτικών και φυσικών μας ηγεσιών αλλά και των τοπικών κοινωνιών, ώστε να καταλάβουν τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από την έλλειψη θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης του προβλήματος , αλλά και των προβλημάτων που οφείλονται τόσο στην έλλειψη κονδυλίων και τους μειωμένους προϋπολογισμούς του Σώματος βλέπε ασυντήρητα σκάφη, έλλειψη ανταλλακτικών, μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και των υπηρεσιών, κ.λ.π, όσο και στην καταπόνηση του προσωπικού που καλείται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία μέριμνα, για την προστασία και την ασφάλεια του, αλλά και για τις εργασιακές του συνθήκες όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης σημαντικό στοιχείο που πρέπει να αναδείξουμε και να απαιτήσουμε λύση είναι το θέμα της υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών που έχουν επιφορτιστεί με το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, κυρίως σε ότι αφορά τα πληρώματα των σκαφών αλλά και των υπηρεσιών με αρχή τους Λιμενικούς σταθμούς Μεγίστης , Σύμης, Τήλου, Χάλκης και γενικότερα των υπηρεσιών του ΒΑ και Ν. Αιγαίου και να μην επαναπαυόμαστε όλοι στην αλτρουιστική διάθεση των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων που πλέον δεν πρέπει να θεωρεί κανείς δεδομένη. Οι αντοχές αρχίζουν να εξαντλούνται και πρέπει όλοι να το λάβουν αυτό πολύ σοβαρά υπόψη τους.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι μετά από σχετική ενημέρωση που είχαμε από τους συναδέλφους αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλία εξεύρεσης λύσης στο τεράστιο θέμα των απαραίτητων εμβολιασμών σε όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες, αφού η ανικανότητα παροχής οποιασδήποτε μορφής Διοικητική μέριμνα στο Σώμα είναι παροιμιώδη.

Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να μην στρουθοκαμηλίζει στο πρόβλημα, να το κοιτάξει κατάματα και να δώσει ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις, αλλά και τις δικές μας ηγεσίες να αφουγκραστούν την απογοήτευση των συναδέλφων  που δεν μπορούν άλλο να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις  υπηρεσίες τους κάτω από καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Χρήστος Στυλιανίδης: «Κύριος στόχος να κρατήσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο»

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει η ελληνική ναυτιλία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, την αξιοποίηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *