Αναρτώνται οι κτηματολογικοί πίνακες σε 11 Δήμους της Αττικής τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, αναμένεται η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε έντεκα δήμους της Αττικής.Οι συγκεκριμένοι δήμοι είναι Μάνδρας, Ασπροπύργου,Πετρούπολης, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αλίμου, Ελληνικού,Δάφνης, Υμηττού, Μοσχάτου και Ταύρου.

Μέσω της ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.
Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 27η Απριλίου 2015.

Ανεξάρτητα από την ανάρτηση , κάθε δικαιούχος μπορεί να ελέγξει τα  στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες,και παράλληλα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων. Η είσοδος στην ηλεκτρονική πύλη απαιτεί τρία κλειδιά:Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις μήνες.

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Οι πολίτες μπορούν επίσης να λαμβάνουν πληροφορίες τηλεφωνικά  στα τηλέφωνα 210-6505600 και 2310-370500 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

About kymaeditor

Check Also

Την Παρασκευή η απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου για τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στη δίκη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *