Αναστέλλουν την επίσχεση εργασίας τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στην Αθήνα

Σε προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας προχωρούν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, μετά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι θα υπάρξει πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων στα πληρώματα του ΕΚΑΒ στις 27 Ιουνίου.

Η ενημέρωση που είχαν χθες από το υπουργείο Υγείας ότι θα καταβληθούν άμεσα στους λογαριασμούς τους, χρήματα που τους οφείλονται και αφορούν τα εξαιρέσιμα για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2015, αλλά και αποζημιώσεις για εκτός έδρας, ήταν αρκετή για να σταματήσουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που διακατέχονται από αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, μετά και από τις εξελίξεις ότι θα πληρωθούν στις 27/6/2015 ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται και τη δέσμευση του υπουργού για την αποδέσμευση των χρημάτων για τη λειτουργία του Οργανισμού και την εξόφληση των εξαιρέσιμων και εκτός έδρας που εκκρεμούν, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους προσωρινά».

Άγνωστο, πάντως, παραμένει εάν μετά από αυτή την έκπληξη, η ΠΟΠΕΚΑΒ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη Βόρεια Ελλάδα, θα προχωρήσει τελικά αύριο σε επίσχεση εργασίας, όπως έχει, ήδη, προαναγγείλει.

About kymaeditor

Check Also

Πυρκαγιά στην Κέα

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ποίσσες, στη νήσο Κέα. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *