Αναστολή επίσχεσης στον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι ιδιωτικές κλινικές

Στην αναστολή της επίσχεσης στον ΕΟΠΥΥ προχώρησαν οι ιδιωτικές κλινικές. Στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) εκφράζει την ελπίδα το υπουργείο Υγείας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Ο ΣΕΚ, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, και τις ρητές διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στα μέλη του, για την αποπληρωμή των οφειλομένων για τον μήνα Απρίλιο και των ληξιπρόθεσμων χρεών (εκτός ΙΚΑ), έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισε την αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 19 του μήνα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια κίνηση καλής πίστης που βασίζετεται στην ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν τουλάχιστον τα συμφωνηθέντα από την πλευρά της Πολιτείας, λένε τα μέλη του ΣΕΚ που υπενθυμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι αποτελούν την πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση ιδιωτικών νοσοκομείων, τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα και συμπληρώνουν ότι «τα μέλη του ΣΕΚ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελλάδας, συνεισφέρουν σημαντικά στη ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας».

About kymaeditor

Check Also

Παύθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου Αγία Όλγα

«Καρατομήθηκε» από τον υπουργό Υγείας, η διοίκηση -διοικητής και αναπληρώτρια διοικήτρια- του Κωνσταντοπούλου νοσοκομείου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *