Αναστολή στην πώληση του ΟΛΠ και ΟΛΘ

Το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα οποία, η ιδιωτικοποίση του ΟΛΠ θα προχωρήσει κανονικά κάνοντας λόγο για «ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας».

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφερεται:«Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών για την «αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ» διευκρινίζεται ότι η θέση του υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι θετική ως προς την υπάρχουσα σύμβαση με την cosco και ότι ουδεμία αναφορά έγινε στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ».

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας τονίζουν ότι η θέση της κυβέρνησης είναι αυτή την οποία εξέφρασε τη Δευτέρα στις προγραμματικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και δεν υπάρχει καμία κόντρα ανάμεσα στα δυο υπουργεία και κανένα πισωγύρισμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Θ. Δρίτσας στη βουλή είπε: «Ήδη εξαγγείλαμε τη δέσμευσή μας για το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών της χώρας».

Με αφορμή όλα αυτά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ εξέδωσαν την Τρίτη ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «με ιδιαίτερη ανησυχία και έκπληξη είδαν τη Δευτέρα εκτεταμένα, πανομοιότυπα και μεθοδευμένα δημοσιεύματα από ανώνυμες «ανώτερες πηγές του ΥΠΟΙΚ»τα οποία αναφέρουν ότι το σχέδιο «γέφυρα» για συμφωνία με τους εταίρους θα περιέχει και την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Προειδοποιούμε τα πολυποίκιλα συμφέροντα που επιβουλεύονται τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αθέτηση των προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης».

Καλούν την κυβέρνηση να κόψει κάθε σκέψη των ανωνύμων «ανωτέρων πηγών του ΥΠΟΙΚ» για την συνέχιση της πώλησης των ΟΛΠ-ΟΛΘ.« Η κυβέρνηση με βάση τις δημόσιες δεσμεύσεις της, οφείλει άμεσα να κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τελειώσει και θεσμικά ο διαγωνισμός πώλησης των μετοχών των ΟΛΠ-ΟΛΘ.

About kymaeditor

Check Also

Κατάσχεση 17 κιλών και 598 γραμμαρίων κοκαΐνης στον Πειραιά

Βραδινές ώρες της 26.03.2023 στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *