Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Αqua Spirit της ΝΕΛ Lines για ενδοκυκλαδική σύνδεση.

Παραμένει ακινητοποιημένο στο λιμάνι του Λαυρίου, από την Πέμπτη 14/5/2015, το «AQUA SPIRIT». Η ακινητοποίηση του πλοίου της Nel Lines, που εκτελεί τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια μαζί με το «ΑΡΤΕΜΙΣ», έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας και μάλιστα σε μία περίοδο που ο εμπορικός κόσμος των νησιών αναμένει την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Με ανακοίνωση του χθες 15/6/2015 από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Ανεκτέλεστο άνευ αδείας παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA SPIRIT» Ν.Π. 12055, που επρόκειτο να αποπλεύσει μεσημβρινές ώρες χθες, Πέμπτη 14/5/2015, από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Τήνο – Άνδρο, λόγω μη εφοδιασμού του πλοίου με καύσιμα.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου».

Από την πλευρά της η εταιρεία Nel Lines και από το αρμόδιο υπουργείο δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψει στην εκτέλεση των δρομολογίων του. Πιθανότητα τα οικονομικά προβλήματα της ναυτιλιακής εταιρείας δεν επιτρέπουν ούτε τον ανεφοδιασμό με καύσιμα. Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι μόλις πρόσφατα κατοχυρώθηκε στην εταιρεία η ενδοκυκλαδική σύνδεση και το ΥΝΑ πρέπει να τοποθετηθεί και να λύσει το πρόβλημα των κατοίκων των νησιών .Ή να απαντήσει πως κατοχυρώθηκε διαγωνισμός σε εταιρεία που αδυνατεί να πραγματοποιήσει δρομολόγια.

 

About kymaeditor

Check Also

Μέχρι τις 8/12 συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Έως τις 8 Δεκεμβρίου θα συνεχίσουν οι δικηγόροι την αποχή, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *