Ανοίγει για το κοινό η αρχαία αθηναϊκή γειτονιά κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης

Σε μία αρχαία αθηναϊκή γειτονιά στους πρόποδες της Ακρόπολης με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους, θα έχουν την ευκαιρία τις επόμενες μέρες να περιηγηθούν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης.Πρόκειται για μία ανεσκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. που βρίσκεται κάτω από το Μουσείο και η οποία θα είναι επισκέψιμη στο κοινό από 21 Ιουνίου, με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης.

Στην έκταση θα εκτίθενται και αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της καθημερινότητας των Αθηναίων του 5ου π.Χ. αιώνα, τα οποία βρέθηκαν κατά την ανασκαφή.

«Ουσιαστικά θα ανοίξει ένας νέος όροφος του μουσείου, ο οποίος θα δίνει πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Αθηναίων στη σκιά της Ακρόπολης», επισήμανε ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

About kymaeditor

Check Also

«Διαφημίζοντας την Ελλάδα – Οι απαρχές του ελληνικού τουρισμού»: Έκθεση στην Οικία Λ. Κουντουριώτη στην Ύδρα

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση «Διαφημίζοντας την Ελλάδα. Οι απαρχές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *