Ψηφίστηκε τροπολογία για πλειστηριασμούς ιδιωτικών κλινικών – Τι σημαίνει για το “Ερρίκος Ντυνάν”

Θέματα αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών στην περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού τους, ρυθμίζει τροπολογία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης τόνισε ότι η τροπολογία εισήχθη με κατεπείγοντα τρόπο επειδή την προσεχή Τετάρτη γίνεται ο εκπλειστηριασμός στοιχείων του ενεργητικού του «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από κατάσχεση που έχει επιβάλει για απαιτήσεις η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα η τροπολογία διαφυλάσσει τη λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν», τις θέσεις εργασίας και το σύνολο.

«Με την αυτόματη μεταφορά της άδειας, όποιος πλειοδότης πάρει το νοσοκομείο θα πάρει εξ ορισμού και την άδεια χωρίς να έχει πραγματικά τις προϋποθέσεις», τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Η τροπολογία προβλέπει ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε Ιτέα – Άμφισσα

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ιτέα και την Άμφισσα, πλησίον του Κορινθιακού Κόλπου, σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *