Ανοίγει τις πύλες του το Συνέδριο Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης, με διοργανωτή τον ΟΛΠ

Με τη συμμετοχή 300 συνέδρων και εκπροσώπων όλων των λιμανιών της Ευρώπης, αρχίζει την Πέμπτη 21 Μαΐου το 12ο Συνέδριο της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης), το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με διοργανωτή τον ΟΛΠ Α.Ε. και την ESPO.

Του Συνεδρίου θα προηγηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ESPO, στην οποία την χώρα μας εκπροσωπεί η Ένωση Λιμένων Ελλάδας και τα λιμάνια της.

Στο διήμερο Συνέδριο, το οποίο δομείται σε 4 ενότητες, αναμένεται να λάβουν το λόγο διακεκριμένες προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Λιμενικής Αγοράς, Ευρωβουλευτές, κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του ΟΗΕ, Πανεπιστημίων και Φορέων της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανία

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ενώ εισαγωγικές ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος της ΕSPO Santiago Garcia-Mila, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας και Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε.

O ΟΛΠ Α.Ε. θα υποδεχτεί τους συνέδρους στα Κεντρικά του Γραφεία στον Πειραιά παράλληλα με την περιήγηση τους στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του.

Κύριο θέμα του Συνεδρίου είναι “Χωρίς λιμάνια δεν έχουμε ενέργεια”, “Χωρίς ενέργεια δεν έχουμε λιμάνια”, πάνω στο οποίο αναμένεται, πλην άλλων, να τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των λιμανιών της Ευρώπης και οι Ευρωβουλευτές.

Το Συνέδριο της ESPO θεωρείται εκ των κορυφαίων Συνεδρίων στην χώρα μας κατά το 2015.

About kymaeditor

Check Also

Τραυματισμός στελέχους του Λιμενικού Σώματος μετά από τροχαίο στην Κάρυστο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες χθες, επί της επαρχιακής οδού Καρύστου – Μαρμαρίου Ν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *