«Αντάρτισσες» Γιαννακάκη- Ρεπούση στην εκλογή Κουβέλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τεταμένο είναι το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τα σενάρια που φέρνουν τον πρόεδρο του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου ως υποψήφιο για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Αρκετοί είναι οι βουλευτές που αντιδρούν στην υποψηφιότητα Κουβέλη και αυτό φάνηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της άποψης ότι η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο, ακόμα και αν αυτός είναι ο Φώτης Κουβέλης τάσσονται, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα,  οι Πειραιώτισσες βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση, καθώς  και ο Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης και Ασημίνα Ξηροτύρη

Με τοποθετήσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος οι πέντε αυτοί βουλευτές τόνισαν ότι η στάση του κόμματος πρέπει να είναι αρνητική στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Μ.Γιαννακάκη: Πρέπει να κλείσει το θέμα της υποψηφιότητας Κουβέλη

Εν τω μεταξύ, στην προοπτική μιας υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας μίλησε η Μαρία Γιαννακάκη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM. Συγκεκριμένα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ανέφερε:

«Καλό θα ήταν αυτό το ζήτημα να έκλεινε (με τον Φώτη Κουβέλη να δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος), γιατί όσο εμπλέκεται το όνομα του Προέδρου και της ΔΗΜΑΡ στα σενάρια για την εκλογή ΠτΔ θεωρώ ότι κάνει κακό στη ΔΗΜΑΡ. Είναι σαφές ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει αποκλείσει το γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Σέβομαι απεριόριστα τον Φώτη Κουβέλη, θεωρώ πως είναι πολιτική του άποψη και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να το χειριστεί το ζήτημα, γιατί διαφορετικά είναι παιχνίδι με τους θεσμούς. Εγώ και κάποιοι άλλοι σύντροφοι έχουμε άλλη άποψη, όμως είναι διαφορετικές πολιτικές απόψεις».

Όσον αφορά το τι πολιτική πρέπει να ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ η κυρία Γιαννακάκη σχολίασε

Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να προσπαθήσει για την οργανωτική ανασυγκρότησή της επί πολιτικών θέσεων και επί περιεχομένου πολιτικής. Για εμένα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία σε συμπόρευση με την πολιτική οικολογία, δηλαδή το μόνο που πρέπει να κάνει η ΔΗΜΑΡ είναι να ξαναγυρίσει και να διαβάσει πολύ καλά την ιδρυτική διακήρυξή της το 2010 και να πείσει ότι η ύπαρξή της είναι χρήσιμη για την κοινωνία. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για ένα κόμμα, το οποίο το μόνο που το ενδιαφέρει μετά από την συντριβή των Ευρωεκλογών είναι να γίνει παρακολούθημα της πολιτικής ενός άλλου κόμματος.

 

About kymaeditor

Check Also

Τιμή και Δόξα στο Πυροβολικό – Η Αγία Βαρβάρα προστάτις και αρωγός

Την Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, τιμούν σήμερα (04/12), οι Ένοπλες Δυνάμεις και σύσσωμος ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *