Αντίδραση των λιμενεργατών στις προθέσεις της Κυβέρνησης για πώληση του ΟΛΠ.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον Οργανισμό Λμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο  αναπληρωτής υπουργός υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θεόδωρος Δρίτσας από την άλλη τόνισε ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ.
«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δρίτσας, που κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Δραγασάκη.

Οι λιμενεργάτες πάντως από την πλευρά τους, σκοπεύουν να κινητοποιηθούν και να  ζητήσουν επεξήγηση των κυβερνητικών θέσεων. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και θα επιδιώξει συναντήσεις για το θέμα τόσο με τον κ. Δρίτσα όσο και με τον κ. Δραγασάκη προκειμένου να τους πουν τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και στη συνέχεια θα εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Ζητούμενο παραμένει η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης όπως είχε προαναγγείλει η Κυβέρνηση αλλά παράλληλα έκδηλη είναι και η ανησυχία της Κίνας για τοποθετήσεις σχετικά με πάγωμα της ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού του Πειραιά.Μήπως πρόκειται πράγματι να μετατραπεί σε “Λιμάνι της Αγωνίας”;

 

About kymaeditor

Check Also

Νέος κύκλος εργαστηρίων γνωριμίας με το Ψυχόδραμα για ενήλικες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *