Αντίθεση Δρίτσα στη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων- «Η κυβέρνηση επαναδρομολογεί το καταστροφικό για τον Πειραιά σχέδιο!»

Να μη φύγουν τα Δικαστήρια από τον Πειραιά ζητεί με ερώτηση του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου ο Θοδωρής Δρίτσας μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης με τον Γιάννη Μώραλη για το συγκεκριμένο ζήτημα.  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα πως «η κυβέρνηση επαναδρομολογεί το καταστροφικό για τον Πειραιά σχέδιο!»

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά στην ερώτηση του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το δρομολογημένο από καιρό σχέδιο της Κυβέρνησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για τη μεταφορά των Δικαστηρίων του Πειραιά εκτός πόλης στο κτήριο «Κεράνη» στην οδό Θηβών, έχει βρει αντίθετη ολόκληρη την πειραϊκή κοινωνία.

Χωρίς καμιά εξαίρεση όλοι οι παραγωγικοί φορείς της πόλης και οι επιστημονικές ενώσεις έχουν τεκμηριώσει τη διαφωνία τους, έχουν προβεί σε σειρά παραστάσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, καταθέτοντας ταυτόχρονα εναλλακτικές προτάσεις. Ο Δικηγορικός και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, όπως και τα Επιμελητήρια πρωτοστατούν στον αγώνα για να μην υλοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος διαβεβαίωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι έχει εξασφαλίσει εγγυήσεις από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση ότι «τα δικαστήρια δεν θα φύγουν από το Κέντρο του Πειραιά». Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πειραιά αναδείκνυαν στα προγράμματά τους την ανάγκη παραμονής των Δικαστηρίων στην πόλη ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και δεσμεύονταν ρητά για την διεκδίκησή του. Ο πειραϊκός λαός επομένως εξέφρασε τη σαφή βούλησή του για το ζήτημα αυτό».

Και στη συνέχεια ο Θ. Δρίτσας σημειώνει πως μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές, πληροφορίες προερχόμενες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρουν ότι παρά τις δεσμεύσεις η Κυβέρνηση επαναδρομολογεί το καταστροφικό για τον Πειραιά σχέδιο!

Δύο ερωτήματα σε Χ. Αθανασίου

Τέλος ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει στον κ. Αθανασίου τα εξής ερωτήματα :

1) Εμμένει όντως η Κυβέρνηση στο σχέδιο μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά σε περιοχή εκτός της πόλης, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις της; Και

2) Έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να αγνοήσει με οποιαδήποτε πρόφαση την ομόθυμη άποψη και θέση της πειραϊκής κοινωνίας και των φορέων της;

About kymaeditor

Check Also

ΠΕ Αττικής: Πορεία υλοποίησης έργων σε Κύθηρα-Αντικύθηρα

Τα έργα υποδομών και ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Κυθήρων – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *