Αντίθετος (και) ο Ζούπης στη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Θέση για το ενδεχόμενο πώλησης του ΟΛΠ πήρε ο Ζαχαρίας Ζούπης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου –Δραπετσώνας και  επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» εξέφρασε την αντίθεσή του στην προβλεπόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και ζήτησε την επί τόπου διακοπή του προγράμματος πώλησης.

Αναλυτικά η δήλωση

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να πωλήσει έως και το 67% του πακέτου μετοχών του ΟΛΠ. Ο ΟΛΠ καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ακτογραμμής του δήμου μας, όπως επίσης ένα μεγάλο μέρος των μεταφορών και εν γένει των εργασιών του εκτελούνται μέσα στα όρια του δήμου μας, από εργαζόμενους- πολλοί από τους οποίους είναι δημότες μας.

Οι σχέσεις συνεργασίας όπου έχουμε κοινά συμφέροντα ή αντιπαράθεσης όπου τα συμφέροντα μεταξύ δήμου και οργανισμού συγκρούονται είναι διαχρονικές, γι αυτό και όποια εξέλιξη γύρω από το μέλλον του μας αφορά άμεσα.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να πωλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του έως και ποσοστού 67% μας βρίσκει αντίθετους.

Θα επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση στην περιοχή μας, τις συναφείς με τον λιμένα δραστηριότητες, την τύχη της τέως βιομηχανικής ζώνης και τη δυνατότητα να αποκτήσουμε  ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές μας.

Η αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στον λιμενικό χώρο στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που έχει το μεγάλο λιμάνι της χώρας, δεν συνάδει με την πρακτική της κυβέρνησης που διατηρεί τις μονοπωλιακές μορφές εκμετάλλευσης και βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με την διεθνή πρακτική.

Ως δημοτική παράταξη απαιτούμε την άμεση διακοπή του προγράμματος πώλησης του ΟΛΠ όπως το διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, και την επανεκτίμηση της κατάστασης με κεντρικό άξονα την διεθνή εμπειρία.”

About kymaeditor

Check Also

Επιπλέον δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς-Πόρος

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Σταύρου Βοϊδονικόλα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών) …