Αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τη μετεγκατάσταση μεταναστών στο Σχιστό.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φορείς του Πειραιά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρηθεί το στρατόπεδο Σχιστού για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης (Relocation Camp) προσφύγων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εμπόρων – Βιοτεχνών Κερατσινίου – Δραπετσώνας σημειώνει ότι οι πρόσφυγες καταφεύγουν στην Ευρώπη για να επιβιώσουν αλλά τονίζει ότι η λειτουργία τέτοιου χώρου εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής, κυρίως από κατηγορίες παραβατικών που εκμεταλεύονται τέτοιες καταστάσεις. Δεν παραλείπει να καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης επειδή δεν προηγήθηκε διάλογος με τους φορείς της πόλης.

Όπως σημειώνουν, «το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο. Προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και καταφεύγουν στην Ευρώπη προκειμένου να επιβιώσουν. Ο ελληνικός λαός τώρα αλλά και στο παρελθόν έχει δώσει άπειρα δείγματα της αλληλεγγύης και φιλοξενίας του. Το ζήτημα όμως της εγκατάστασης 4.000 προσφύγων σε απόσταση αναπνοής (500 μέτρα) από τον οικιστικό ιστό της πόλης και μάλιστα σε ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής μας. Δεν κινδυνολογούμε αλλά έχουμε την εμπειρία από άλλες περιοχές όπου σημειώθηκε παρόμοια μεγάλη συγκέντρωση ατόμων».

Στη συνέχεια τονίζουν: «Το πρόβλημα δεν είναι οι φιλοξενούμενοι αλλά άλλες κατηγορίες παραβατικών που εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις ανθρωπίνου πόνου για να αποκομίσουν κέρδη. Η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας θα επιβαρύνει περισσότερο την πληττόμενη περιοχή του Κερατσινίου από την κρίση όπου η ανεργία ξεπερνάει το 30%. Η φιλοξενία 4.000 μεταναστών σε μία περιοχή χωρίς υποδομές και με ελλιπή αστυνόμευση το μόνο που θα δημιουργήσει είναι περαιτέρω υποβάθμιση στη ζωή των καταστηματαρχών και των κατοίκων της πόλη μας».

Ο Σύλλογος των εμπόρων Κερατσινίου – Δραπετσώνας επισημαίνει ότι «η απόφαση της κυβέρνησης είναι μη αποδεκτή από την πόλη μας καθώς επεβλήθη αυθαίρετα και όχι μέσα από διάλογο με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία. Τους καλούμε να αναθεωρήσουν πριν οι συνέπειες της απόφασης τους αρχίσουν να έχουν άσχημα αποτελέσματα. Είμαστε φιλόξενοι και αλληλέγγυοι αλλά ταυτόχρονα κάθετα αντίθετοι σε κάθε παράλογη σαν αυτή απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών».

About kymaeditor

Check Also

“Φορτίζω παντού” για Πέραμα, Κερατσίνι και Σαλαμίνα

Με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών,  αρμόδιο για τις μεταφορές, κ. Βασίλη Οικονόμου συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Περάματος κ. Γιάννης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *