Αντιμέτωπος με φυλάκιση ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής που παραπέμπεται για σκάνδαλο διαφθοράς

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έξι ετών και ισόβια στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού που παραπέμπεται για σκάνδαλο διαφθοράς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για εν ενεργεία αντιπρόεδρο. Το δικαστήριο ήδη πάγωσε περιουσιακά στοιχεία του Μπουδού.

Τον Μπουδού βαρύνει η λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της Αργεντινής, ο οποίος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αντιπρόεδρος μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αναλάβει -μεταξύ άλλων- την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων της χώρας.

Μετά την πρώτη κλήση του Μπουδού από τη Δικαιοσύνη, αρκετοί στη χώρα διατύπωναν την εκτίμηση ότι αν τελικά η δικαιοσύνη ασκούσε δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου, ο ίδιος θα μιλήσει και για άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης, που ενδεχομένως να είχαν ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο ίδιος, ωστόσο, ο Μπουδού, ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι το θέμα αφορά μόνο τον ίδιο: «Η επίθεση που δέχομαι είναι προσωπική, το θέμα πρέπει να το λύσω εγώ, γιατί μόνο εγώ ξέρω την αλήθεια» δήλωσε.

Ο 51χρονος Μπουδού ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου το 2011, όταν εξελέγη για δεύτερη φορά στην προεδρία της χώρας η Κριστίνα Φερνάντες. Ο Τύπος της χώρας επισημαίνει ότι «η τύχη του Μπουδού βρίσκεται στα χέρια της προέδρου», δεδομένου ότι η πρόεδρος -η οποία είχε αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση- καλείται τώρα να αποφασίσει για το αν ο αντιπρόεδρος θα παραμείνει στη θέση του.

About kymaeditor

Check Also

Η Israel El Al Airlines ακυρώνει 15 πτήσεις στις 13 – 14 Απριλίου – Κλείνει ο εναέριος χώρος του Ισραήλ

Η ισραηλινή El Al Airlines ακύρωσε 15 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο και την Κυριακή, ανακοίνωσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *