Αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο: “Φασισμός και ρατσισμός δεν χωράνε στον Πειραιά”

Τo Λιμάνι της Αγωνίας χαιρετίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σάββατο 28/3 μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά η «Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών και Συλλογικοτήτων Πειραιά κατά του Φασισμού».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“To Λιμάνι της Αγωνίας χαιρετίζει την αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σάββατο 28/3 μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά η «Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών και Συλλογικοτήτων Πειραιά κατά του Φασισμού».
Η συγκέντρωση έγινε για να καταγγελθεί η πρόσφατη ναζιστική επίθεση σε νεαρό συμπολίτη μας, διερχόμενο έξω από το ξενοδοχείο SAVOY όπου συνεδρίαζε η Χρυσή Αυγή, από μέλη αυτής της «εγκληματικής οργάνωσης». Αιτία της τραμπούκικης  επίθεσης και της βάναυσης  κακοποίησης του νεαρού ήταν το κούρεμά του, που δεν άρεσε στους χρυσαυγίτες!  Θυμίζουμε ότι σε λίγες μέρες αρχίζει  η  δίκη της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της  δράση – στην οποία εντάσσεται κι αυτή η επίθεση.
Η Δημοτική Κίνηση  «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας» ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σ’ αυτές τις χρυσαυγίτικες επιθέσεις, έφερε το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 23ης Μαρτίου. Η Δημοτική μας Σύμβουλος  Μαρία Σταθάκη, επέμεινε στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο να καταδικάζεται η συγκεκριμένη επίθεση και κάθε βιαιοπραγία προερχόμενη από τη Χρυσή Αυγή.
Η κατάληξη ήταν  να εγκριθεί  ένα απονευρωμένο ψήφισμα -σε στιλ ευχολογίου- με το οποίο καταδικάζεται  θεωρητικά κι αόριστα «οποιαδήποτε πράξη βίας, ρατσισμού και εκφοβισμού από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε και αν προέρχεται», χωρίς να καταγγέλλεται, ούτε καν να καταγράφεται,  η  συγκεκριμένη ναζιστική επίθεση των χρυσαυγιτών, που έγινε μερικά μόλις  τετράγωνα από το Δημαρχείο.
Το Λιμάνι της Αγωνίας ενώνει τη φωνή του με τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες που απαιτούν  να συλληφθούν και να παραπεμφθούν σε δίκη οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της χρυσαυγίτικης επίθεσης.
Φασισμός και ρατσισμός κάθε είδους δεν χωράνε στον Πειραιά”.

About kymaeditor

Check Also

35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου στον Πειραιά

Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023, θα διεξαχθεί ο  35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *