“Αν δεν αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης”

Η αλλαγή του φορολογικού συστήματος αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, κάτι που επεσήμανε και η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ξεκαθάρισε ότι «αν δεν συμβεί αυτό (σ.σ η αλλαγή) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να είναι στην εξουσία.

 Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αύξηση του ΦΠΑ λέγοντας τα εξής:  «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή».

Η  αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Ant1, ερωτηθείσα για πιθανή αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα, υπογράμμισε ότι τα τσιγάρα είναι πρόβλημα, καθώς οι ειδικοί φόροι είναι ήδη στο 88%.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φορολόγηση του πετρελαίου, τονίζοντας ότι η υπερβολική αύξηση των φόρων οδήγησε ήδη σε περιβαλλοντική καταστροφή.

Σχολιάζοντας το θέμα των τεκμηρίων, υπογράμμισε ότι «Πλέον μπορούμε να δούμε τα έσοδα 10-15 χρόνια πίσω. Θα πάμε σε μέτρα έμμεσης απόδειξης».

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις αντιδράσεις των δανειστών, υπογράμμισε ότι «δεν ήθελαν ρύθμιση, ήθελαν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό».

Σχολιάζοντας το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα και την υπέρμετρη επιβάρυνση των φτωχότερων στρωμάτων, υπογράμμισε ότι «το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό. Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

About kymaeditor

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *