«Αν κυριαρχήσουν συμπτώματα πολιτικής παράλυσης, οι εκλογές το φθινόπωρο είναι αναπόφευκτες»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας σε πολιτιστική εκδήλωση στη Γεννάδειο βιβλιοθήκη

Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε πολιτιστική εκδήλωση στη Γεννάδειο βιβλιοθήκη εκτίμησε πως «αν κυριαρχήσουν τα συμπτώματα πολιτικής παράλυσης, οι εκλογές το φθινόπωρο μπορεί να καταστούν αναπόφευκτες».

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι οι εκλογές «ίσως να αποτελούν και την υγιέστερη διέξοδο», με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν με όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης. Γιατί, πρόσθεσε, αν υπάρξει προεκλογική πλειοδοσία με τους μεν να ακολουθούν τη λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα» και τους δε να υπόσχονται ότι «λεφτά υπάρχουν» τότε η μετεκλογική πορεία θα είναι κατηφορική και επώδυνη ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.

«Διολίσθηση στον παλαιοκομματισμό και τον αλά καρτ λαϊκισμό»

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τον ανασχηματισμό, εξέφρασε «αυξανόμενη ανησυχία», λέγοντας ότι η ανασχηματισθείσα κυβέρνηση εκδηλώνει μια αντίληψη και κάποιες τάσεις που είναι οιονεί επικίνδυνες οικονομικά και πολιτικά: μια διάθεση ροκανίσματος των έστω ατελών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και μετάθεσης αυτών που πρέπει να γίνουν. Έκανε επίσης λόγο για διολίσθηση στον παλαιοκομματισμό και τον αλά καρτ λαϊκισμό που κινδυνεύει να παγώσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να δημιουργήσει νέες μαύρες τρύπες και αδιέξοδα.

Ίδρυση επενδυτικού κεφαλαίου

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανακοίνωσε επίσης την ίδρυση επενδυτικού κεφαλαίου (στο οποίο ο ίδιος θα είναι βασικός χρηματοδότης) που αποσκοπεί στη μακρόχρονη επένδυση σε μεσαίες επιχειρήσεις. Κατά τις πληροφορίες, το αρχικό κεφάλαιο θα είναι τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ και έχουν ήδη επιλεγεί οι πρώτες 5-6 επιχειρήσεις, των οποίων μέρος του μετοχικού κεφαλαίου θα εξαγοράσει το fund. Στόχο της κίνησης αποτελεί και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

About kymaeditor

Check Also

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 4 – 8 Δεκεμβρίου

Κατά την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 222.888.557 ευρώ σε 404.692 δικαιούχους, στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *