«Αν περάσουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους»

 «Πολεμικό» είναι το κλίμα που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και ένστολων  αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας και παρά τη βελτιωτική νομοτεχνική προσθήκη του Γιάννη Βρούτση που δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του σε επαγγελματικό.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, όταν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ενστόλων εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για τις διατάξεις που αφορούν το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Οι τέσσερις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 221.Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Φωτόπουλος , έκανε λόγο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για δυσφορία και ανησυχία των συναδέλφων του για τις προωθούμενες αλλαγές, προβλέποντας ότι θα επιφέρουν «κύμα φυγής» από το Σώμα.

«Απαράδεκτη η στάση του Χαρδούβελη»

Χαρακτήρισε, δε, τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αναδρομικών «απαραδέκτη».«Αν το περάσουν αυτό, θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η καρέκλα τους», είπε

«Χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία»

Για «χαριστική βολή» στα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της επίμαχης ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου, μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάγκας, και ζήτησε την απόσυρση. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα 200 εκατομμύρια των αποθεματικών των ταμείων τους, ενώ σχολιάζοντας τη νέα βελτιωτική διάταξη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας (για μετατροπή των επικουρικών ταμεία των ένστολων σε επαγγελματικά)

Όπως εκτίμησε απώτερος στόχος των εμπνευστών της είναι να εκθέσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, στα μάτια της κοινής γνώμης, ως δήθεν ευνοούμενους. «Μιλάμε για ένα ταμείο, που δεν επιχορηγήθηκε ποτέ ούτε με ένα ευρώ; Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν;» έθεσε το ερώτημα.

«Θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων»

«Το μόνο που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να υπογράφει τη θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων» ανέφερε ο Γιώργος Δριβάκος (εκπρόσωπος του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος) προσθέτοντας πως πρόκειται για «τοπίο στην ομίχλη».Τα ίδια επιχειρήματα για να καταδικάσει την ρύθμιση προέβαλε και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλο

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση, αισθητή στην Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22.07. Ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στην Αθήνα. Το επίκεντρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *