Αξονικός τομογράφος στο «Μεταξά» μετά από αίτημα του Κατσαφάδου

Το αργότερο μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα έχει εγκατασταθεί αξονικός τομογράφος στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή της Ν.Δ. Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου, στον Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Αθανάσιο Παπαρουπα.

Ο κ. Κατσαφάδος ο οποίος είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Διοικητή, του ανέφερε το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με τον αξονικό τομογράφο που εδώ και μήνες  αδυνατεί να δώσει έγκαιρη διάγνωση και κατ’ επέκταση ολοκληρωμένη εικόνα για τον σχεδιασμό πλάνων ακτινοθεραπείας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες ασθενείς που επισκέπτονται το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Επικράτειας να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, μετά την συνάντησή του με τον Διοικητή 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Αθανάσιο Παπαρούπα, δήλωσε:

«Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες τόσο στο Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Αθανάσιο Παπαρούπα όσο και στους συνεργάτες του για την άμεση κατανόηση που έδειξαν σχετικά με τη δυσλειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο «Μεταξά», ένα ζήτημα που ταλάνιζε εδώ και μήνες τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και τους ασθενείς.

Ο κ. Παπαρούπας, μετά την συνάντηση που είχαμε, δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα έχει  εγκατασταθεί αξονικός τομογράφος για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών.

Τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω για την άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα αλλά και την ευαισθησία που έδειξε σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε εδώ και μήνες τόσο τους ασθενείς όσο και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου.

Η Πολιτεία οφείλει να δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και είναι υποχρέωσή της να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.»

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα στην βόρεια Εύβοια. Το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *