Απάτη διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας σε βάρος καταθετών.

Για εξαπάτηση πελατών-καταθετών συνελήφθη 49χρονος, διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος στη Μάνδρα Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τον βαρύνουν,  από τον Μάρτιο του 2013, με την ιδιότητα του διευθυντή, έπειθε πελάτες της Τράπεζας να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος». Στη συνέχεια, προέβαινε εν αγνοία τους και για λογαριασμό του σε τμηματικές εκταμιεύσεις, υπογράφοντας εξ ονόματος τους  τα σχετικά παραστατικά ανάληψης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι με τον τρόπο αυτόν έχει εξαπατήσει τουλάχιστον τέσσερις καταθέτες, αποκομίζοντας 1.227.000 ευρώ.

Σε έρευνες στο σπίτι και το αυτοκίνητο του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 56.045 ευρώ, τρία περίστροφα, δύο πιστόλια, μία καραμπίνα, τρία κυνηγετικά όπλα, καθώς και πλήθος βιβλιαρίων καταθέσεων, καρτών και εγγράφων διαφόρων φυσικών προσώπων.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, για απάτη, πλαστογραφία και παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε ειδικό ανακριτή, για κύρια ανάκριση.

Η Αστυνομία ερευνά για τυχόν εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

About kymaeditor

Check Also

«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέας ΚΟ των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τη συγκίνησή του για την ανταπόκριση του κόσμου σ’αυτό «το πρώτο βήμα» της νέας κοινοβουλευτικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *