Απέκλεισε συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ ο Λοβέρδος

 Πολλά λέγονται και άλλα τόσα γράφονται για ενδεχόμενη κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του απέκλεισε τη συνεργασία των δύο κομμάτων. Αναφερόμενος δε στην πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης , σημείωσε πως «η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης είναι σωτήρια».

« Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, όχι. Ένα πολιτικό κόμμα που το καλείς σε συνεργασία και λέει όχι, ένα κόμμα που δεν θέλει να αναλάβει καμία ευθύνη, τότε πώς να συνεργαστείς μαζί του; Η απάντηση είναι σαφώς όχι. Όσοι συνάδελφοι απευθύνουν προσκλήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, τους ταπεινώνει η πράξη αυτή» τόνισε αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος στα Παραπολιτικά fm  σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λοβέρδος

«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης δημιουργεί σταθερότητα»

Καταθέτοντας την άποψή του για την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, ο υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:  «Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης είναι σωτήρια. Δημιουργεί σταθερότητα και επιτρέπει να βγούμε από το πρόγραμμα του Μνημονίου. Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να παίξει το ρόλο του Σισίφου», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια πρόωρων εκλογών και κατά πόσο το θέμα προέκυψε από το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε: «Η εκλογολογία δεν ήταν μόνο θέμα ΠΑΣΟΚ, αλλά και Ν.Δ. Στη Ν.Δ. μάλιστα υπήρξαν και διενέξεις μεταξύ υπουργών της. Υπάρχει η ανάγκη μιας σύνταξης δυνάμεων, που επιτυγχάνεται με την ψήφο εμπιστοσύνης. Μπορεί να διαφωνεί κάποιος με επί μέρους θέματα μιας κυβέρνησης, αλλά την μεγάλη στιγμή δηλώνει ότι «ναι» είναι μαζί τους».

“Δεν δαιμονοποιούμε τις εκλογές”

Ο κ. Λοβέρδος απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι οι πολιτικές συνθήκες θα αλλάξουν μέχρι και τις κρίσιμες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν δαιμονοποιούμε τις εκλογές. Οι εκλογές είναι για να γίνονται ανά τέσσερα χρόνια. Ρωτήστε την κοινωνία και τους ανθρώπους της οικονομίας. Όλοι προτιμούν καλύτερη ρύθμιση στα οικονομικά τους και κανείς δεν θέλει εκλογές. Πιστεύω ότι οι μήνες που μεσολαβούν μέχρι τότε, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό κι αυτό θα επηρεάσει την εκλογή Προέδρου. Εκτιμώ ότι δεν θα καταφύγουμε στις εκλογές και ότι οι 180 θα βρεθούν.

Απέχουμε πολλούς μήνες από τις κρίσιμες ψηφοφορίες, είναι λάθος να κάνουμε αριθμητικές πράξεις από σήμερα. Η χώρα δεν πρέπει να κάνει πίσω, λίγο πριν φύγουμε από το Μνημόνιο».

 

 “Μετά το συνέδριο θα ανακτήσει τις δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ”

Τέλος ο κ. Λοβέρδος, έκανε και σχετικές αναφορές για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας αισιόδοξος πως μετά το συνέδριο και την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, θα ανακτήσει τις δυνάμεις του. «Με το συνέδριο που θα κάνουμε τώρα θα συγκροτήσουμε το χώρο ξανά, ως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική παράταξη, αυτή είναι και η πρότασή μου κιόλας, και ως στόχος μας είναι να πετύχουμε διψήφιο αριθμό ποσοστών στις εκλογές».

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε Ιτέα – Άμφισσα

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ιτέα και την Άμφισσα, πλησίον του Κορινθιακού Κόλπου, σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *