Απαίτηση της τρόικας για «τσεκούρι» έως και 30% στις συντάξεις ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Οι συντάξεις και οι εκ νέου περικοπές σε αυτές  βρίσκονται πάλι στο στόχαστρο της τρόικας , εν όψει της συνάντησης που θα έχουν οι δανειστές μας με την κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι.  Πιο συγκεκριμένα, οι τροϊκανοί επιμένουν στην σκληρή γραμμή και τις τρελές απαιτήσεις που περιλαμβάνουν περικοπές που θα είναι δυσβάσταχτες για τους συνταξιούχους καθώς  ζητούν «τσεκούρι» έως και 30% στις συντάξεις του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ αλλά και ταυτόχρονη μείωση ελαχίστων ορίων για πρόωρη συνταξιοδότηση.

  Ειδικότερα, το πρώτο βήμα θα είναι, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας που  αναμένεται να το  προωθήσει στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το Σεπτέμβριο στο Παρίσι,  η αύξηση των ορίων ηλικίας σε ό,τι αφορά στις πρόωρες συντάξεις. Για να μην μπορεί κανείς να βγει επί της ουσίας πρόωρα σε σύνταξη θα αυξηθούν τα όρια από τα 15 χρόνια που είναι σήμερα στα 20. Δηλαδή θα απαιτούνται αντί των 4.500 ημερών ασφάλισης 6.000 ημέρες ασφάλισης.

Η … μεγάλη σφαγή έρχεται όμως με τα λεγόμενα μπόνους. Τα επιπλέον χρήματα δηλαδή που υπολογίζονται στις κατώτατες συντάξεις και που ανεβάζουν το ποσό της σύνταξης. Τα χρήματα αυτά είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων το 1/3 της σύνταξης και αυτά τα χρήματα η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο.

Στη διαπραγμάτευση στο Παρίσι αναμένεται να ζητηθούν περικοπές ώστε να μπορέσουν ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, Ταμεία τα οποία βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, και έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης, να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι περικοπές όμως αυτές θα φέρουν πρωτοφανείς μειώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν και το 30%.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Συρρικνώνεται ο ελληνικός αμπελώνας – Μείωση 65.000 στρεμμάτων την τελευταία 10ετία

Συρρικνωμένη εμφανίζεται η έκταση του ελληνικού αμπελώνα το 2021 παρά τις νέες φυτεύσεις των 6.300 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *