Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη.

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη απογευματινές ώρες χθες, στο Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος ”ROSE” σημαίας Ελβετίας, στην Ιθάκη.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ιθάκης, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε συναφθεί ναυλοσύμφωνο μεταξύ του πλοιοκτήτη και ενός εκ των δύο επιβατών, για το χρονικό διάστημα από 31-05-2018 έως 04-6-2018 με λιμένα επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης τη Νικιάνα Λευκάδας και για το οποίο είχε καταβάλει το ποσό των χιλίων ελβετικών φράγκων (1.000,00 ₣), χωρίς το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.
Επιπλέον κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ”ROSE” δεν ήταν εφοδιασμένο με το απαιτούμενο από το Νόμο 4504/17 ”Δελτίο Κίνησης Πλοίου Αναψυχής”.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ROSE”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
Παρόμοιο περιστατικός εντοπίστηκε χθες και στην Κεφαλλονιά.

About kymaeditor

Check Also

Εντοπίστηκε ναυάγιο στον κόλπο των Μεγάρων – Η ιστορία του MINI LORD

Στον κόλπο των Μεγάρων και σε βάθος 222 μέτρων εντοπίστηκε το MINI LORD, φορτηγό πλοίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *