Απαγόρευση απόπλου για το ‘Μυτιλήνη’, αντικατάσταση από το ‘Νήσος Μύκονος’

Πρόβλημα προέκυψε για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου από τη βλάβη που παρουσίασε σήμερα το πρωί το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 2 ναυτικά μίλια βόρεια του λιμανιού.

Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Εύδηλο – Καρλόβασι – Βαθύ με 109 επιβάτες, 30 φορτηγά, 9 ΙΧ αυτοκίνητα και τρία δίκυκλα.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Καρλοβασίου όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του από τη Λιμενική Αρχή μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να βρει λύση για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των νησιών έβαλε στη γραμμή το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways» προσωρινά. Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούν να βρουν επιπλέον λύση έτσι ώστε να υπάρχει και δεύτερη προσέγγιση του πλοίου εκτός από μια φορά την εβδομάδα στα συγκεκριμένα νησιά..

.

About kymaeditor

Check Also

35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου στον Πειραιά

Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023, θα διεξαχθεί ο  35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *