«Απαραίτητη η συναίνεση για να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία»

 Νέες φορολογικές μειώσεις προανήγγειλε ο Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ημερησία». O υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η Ελλάδα γυρίζει πλέον σελίδα», επισήμανε ότι «είναι απαραίτητη η συναίνεση» και ανέφερε ότι  Δεκέμβριο θα ανοίξει η συζήτηση με τους πιστωτές για το ελληνικό χρέος.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας  συγκεκριμένα είπε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου έτους και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

«Τώρα γυρίζουμε σελίδα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδούβελης και επισημαίνει ότι μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Μάλιστα ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε ότι η μόνη αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης εκφράζει την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

ΕΒΕΠ:Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να αναπτύσσεται στην ΕΕ παρά το μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει, πως οι οργανώσεις Ecommerce Europe και EuroCommerce δημοσίευσαν, από κοινού, την Έκθεση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *