Απατεώνες με στολή- Αστυνομικοί «μπουμπούκια» συνελήφθησαν στον Πειραιά για πλαστογραφία

 «Μπουμπούκια» ήταν δύο αστυνομικοί  που συνελήφθησαν στον Πειραιά για πλαστογραφία. Ειδικότερα, ένας 26χρονος αστυφύλακας και 34χρονος ειδικός φρουρός είχαν, ως φαίνεται, στήσει «μηχανή» ώστε μαζί με μια συγγενή του ενός  (πρόκειται για μια 49αχρονη που συνελήφθη και αυτήκαι είναι συγγενής εξ αγχιστείας του 34χρονου ειδικού φρουρού) να κάνουν ανάληψη από το τραπεζικό βιβλιάριο ενός πεθαμένου.

Οι τρεις τους πήγαν, την Παρασκευή, σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά, προκειμένου να κάνουν ανάληψη 20.000 € από τραπεζικό λογαριασμού ενός άνδρα, που είχε πεθάνει προ τριετίας.

Μάλιστα, για να διεκπεραιώσουν την παράνομη ανάληψη, προσκόμισαν ψευδή υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, στην οποία ο αποβιώσας «εφέρετο» να εξουσιοδοτεί την 49χρονη ημεδαπή για την ανάληψη του παραπάνω ποσού.

Το γνήσιο – ιδιόχειρο της υπογραφής, επί της εξουσιοδότησης, είχε βεβαιώσει ο 34χρονος Ειδικός Φρουρός.

Για το σκοπό αυτό πήγε την Πέμπτη 17/7 στην υπηρεσία του, όταν εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο 26χρονος αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της υπηρεσίας.

Τις ίδιες σφραγίδες έθεσε και σε άλλες επτά ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες προόριζε για μελλοντική χρήση και οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του.

Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις, διάφορα δημόσια έγγραφα καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα του αποθανόντος και συγγενών του.

Στην κατοχή της 49χρονης κατασχέθηκαν η ψευδής υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, φωτοαντίγραφο καρτέλας τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τεμάχια σελίδων βιβλιαρίου καταθέσεων του αποθανόντος δικαιούχου.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνάται περαιτέρω η τυχόν εμπλοκή της 49χρονης και του 34χρονου ειδικού φρουρού και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, λόγω του συνδυασμού της μεθοδολογίας δράσης τους, των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση και των κατασχεθέντων ευρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, το Σάββατο, στον εισαγγελέα Πειραιά, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

About kymaeditor

Check Also

Σε κλοιό συλλαλητηρίων το κέντρο της Αθήνας

Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *