Απεβίωσε ο Ν. Πάζιος, πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη.

Τα θερμά συλλυπητήρια τους για την αναπάντεχη απώλεια, σήμερα το πρωί, του πρέσβη της Ελλάδας στη Μαδρίτη, Νικόλαου Πάζιου, εκφράζουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του.

O Νικόλαος Πάζιος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «προσφάτως προαχθείς στον ανώτατο βαθμό της Διπλωματικής ιεραρχίας, τίμησε στο έπακρο την πατρίδα, όπου κι αν υπηρέτησε, υπήρξε ένας άριστος Διπλωμάτης, ένας εξαιρετικός δημόσιος λειτουργός, με βαθύτατη πίστη στην Δημοκρατία, υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και σήμερα αδυνατούν να πιστέψουν την είδηση του αδόκητου χαμού του».

Ο πρέσβης Νικόλαoς Πάζιος εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών το 1982 και υπηρέτησε στις πρεσβείες της Ελλάδας στο Παρίσι, στο Βουκουρέστι και στο Βατικανό. Υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Παρίσι, ως πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και ως πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη.

About kymaeditor

Check Also

Στην Αίγινα για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας η βουλευτής Δόμνα Μιχαηλίδου

Στην Αίγινα για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας,  βρέθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου! Η κ. Δόμνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *